Це щось новеньке, але давно забуте “стареньке”: навіщо класти каштани у шафу? Оригінальний лайфхак

Догляд за домашніми шафами - обовʼязкова умова, якою деякі господині нехтують. Через це всередині зʼявляється неприємний запах і… комахи. Що зробити, аби цього не сталось? Спосіб – є!

Багато господинь забувають про те, що за меблями потрібно регулярно доглядати. В кухонних шафах і гардеробних через відсутність прибирання може виникнути неприємний запах. Також в шафах, які залишаються без догляду тривалий час – заводяться шкідливі комахи та міль. Що зробити, аби цього не сталось?

Кожна господиня вирішує проблему чистоти в шафах по-своєму. Дехто постійно проводить генеральне прибирання. Інші ж обирають обробку поверхні всередині шаф господарським милом.

Втім існує більш оригінальний спосіб догляду, про який чули далеко не всі. І повʼязаний він із… свіжими плодами каштанів.

Як каштани допомагають боротись із шкідниками в домашніх шафах
Як каштани допомагають боротись із шкідниками в домашніх шафах

Виявляється, що звичайні каштани можуть принести користь в домашньому господарстві. Саме їх плоди стануть на заваді шкідникам, які оселяються на полицях брудних шаф.

Справа в тому, що каштани в свіжому вигляді мають різкий аромат. Він відлякує комах, які полюбляють селитися всередині шаф та псувати одяг господарів. Завдяки плодам ви назавжди позбавитесь від молі та будь-яких інших шкідників.

Каштани, до речі, можна розкладати не тільки в шафи для одягу. Місце для цих плодів знайдеться і в кухонних шафах. Їх запах захистить крупи та продукти, які там зберігаються – від харчової молі із жучками.

Досвідчені фахівці радять підсушити каштани перед тим, як розкладати їх по шафах. Висушені плоди можна використовувати за призначенням.

Спосіб дезінфекції кухонних та кімнатних шаф каштанами — нестандартний. Однак він же є доволі ефективним та добре зарекомендував себе в домашньому господарстві.

Навіщо розкладати каштани в шафи для одягу та круп
Навіщо розкладати каштани в шафи для одягу та круп

Спробуйте і ви покласти підсушені каштани у домашні шафи. Про результати експерименту обовʼязково розповідайте в коментарях.

Нові статті

Схожі статті

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.

Молодший за неї на 8 років: 41-річна Джамала розповіла історію знайомства з чоловіком, з яким має 3 синів

Джамала виховує 3 синів разом зі своїм чоловіком, якого часто публікує у своїх соціальних мережах, хоча до цього зіркове подружжя приховувало свої стосунки 5 років - як розпочався роман?