Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди: про це не розкажуть і на “МастерШеф”

Якщо ви та ваша сім'я любите смажену картопельку,  але не готуєте її через те що вона постійно прилипає до пательні, не забирайте можливість у родини ласувати улюбленою стравою - цьому є рішення!

Класична смажена картопля зазвичай готується з нарізаних тонкими шматочками картоплин, які обсмажуються на пательні до золотистої скоринки. Така картопля має хрустку текстуру. Частою проблемою є те, що вона постійно прилипає до пательні, як з цим впоратись?

Що зробити, щоб картопля не прилипала до пательні?

Для початку обов’язково оберіть сковорідку з антипригарним покриттям або ж добре витриману чавунну сковороду.

В моменті готування обирайте правильну температуру. Перед тим як смажити картоплю, добре розігрійте пательню на середньому або великому вогні. Вона повинна бути досить гарячою. Щоб перевірити наскільки розігріта сковорідка, додайте олію або вершкове масло. Олія за кілька секунд повинна розтікатися по поверхні як вода, а масло має шипіти.

Щоб картопля не прилипала обов’язково додайте велику кількість олії або вершкового масла, залежно від того, що вам більше подобається. Проте найкраще використовувати олії з високою температурою димлення, таку як оливкову першого віджиму або рафіновану соняшникову олію.

Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди:
Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди

Щоб картопля мала привабливий вигляд та не розпадалася, а також зберегла свій смак, перед смаженням добре промийте її у холодній воді, щоб змити зайвий крохмаль, а вже після “купання” картоплі, добре обсушіть її паперовими рушниками чи серветками.

Не кладіть багато картоплі на маленьку пательню, оцініть габарити посудини та покладіть картоплю в один шар. Вже після того, як почали смажити не перемішуйте її занадто рано та часто, зачекайте поки вона підрум’яниться, а краще вже після того, як вона матиме золотистий колір, зменшіть вогонь до середнього.

Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди
Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди

Якщо вам більше подобається м’яка але підсмажена картопля, її можна накрити кришкою останні 5 хвилин приготування. Загалом смажте картоплю не більше 15-20 хвилин, довший час приготування може посприяти розпаданню картоплі на шматочки.

Нові статті

Схожі статті

“Близько 2.5 мільйонів”: хореограф Амадор Лопес приголомшив сумою боргу, який виплачує й досі – отакі танці

Амадор Лопес – україно-венесуельський співак, танцюрист та фехтувальник, який став відомим завдяки участі в розважальних шоу "Танці із зірками", "Фабрика зірок", "Танцюю для тебе" та "Майданс-2".

“Мені байдуже на пенсію”: 67-річна Оксана Білозір розсекретила свої заробітки – на життя вистачає

Оксана Білозір достатньо відверта зі своєю аудиторією, тож співачка вирішила розсекретити свої доходи, які вона має щомісяця - де артистка їх бере?

Зі Златою Огнєвіч не вийшло: куди зник переможець “Холостячки-2” Андрій Задворний – повністю змінив імідж

Андрій Задворний хоч і став переможцем "Холостячки-2", але йому так і не вдалося підкорити до кінця серце Злати Огнєвіч - як змінилось життя чоловіка?

“Від 30 до 50”: Катя Полтавська розсекретила суму аліментів, які Остапчук платить дітям від першого шлюбу

Третя дружина шоумена Вови Остапчука Катя Полтавська розповіла, скільки чоловік платить аліментів на дітей від першого шлюбу. Сума виявилась немаленькою.