Українські спортсмени заспівали “Червону руту” на відкритті “Олімпійських ігор 2024” в Парижі (ВІДЕО)

Легендарна "Червона рута" українського композитора та автора пісень Володимира Івасюка пролунала в Парижі. Подивіться, як українські спортсмени виконують шлягер на відкритті "Олімпійських ігор".

В Парижі 26 липня 2024 року відбулась офіційна церемонія відкриття XXXIII літніх “Олімпійських ігор”. Цього року вдруге за історію відкриття спортивного конкурсу заходи пройшли поза межами олімпійського стадіону. На змагання завітали спортсмени з 206 країн світу.

В момент відкриття олімпійці пливли на човнах річкою Сена, яка тече через самий центр Парижу.

Делегація українських спортсменів взяла участь в урочистостях, присвячених відкриттю літніх “Олімпійських ігор 2024”. З цієї нагоди наші олімпійці вирішили заспівати популярну українську пісню “Червона Рута”.

Виконання хіту, написаного композитором Володимиром Івасюком, відбулось під час запливу на човні по французькій річці Сена. Подивіться, як це було.

Український прапор цього року на відкритті “Олімпійських ігор” несли пловець Михайло Романчук і тенісистка Еліна Світоліна.

Церемонія відкриття “Олімпійських ігор 2024” розпочалася ввечері 26 липня, о 19.30. Традиційно урочистості супроводжувались парадом націй, який пройшов на воді і пролягав від мосту Аустерліц до Єнського мосту.

Загальна довжина маршруту олімпійців склала 6 км. Під час його подолання демонструвались визначні памʼятки Парижу та культурні символи спортивної церемонії.

Українські спортсмени заспівали пісню Червона рута на відкритті літніх Олімпійських ігор в Парижі
Українські спортсмени заспівали пісню Червона рута на відкритті літніх Олімпійських ігор в Парижі

За традицією, під час відкриття конкурсу “Олімпійські ігри” була проведена естафета передачі та пронесення Олімпійського вогню. В ній приймали участь популярний французький екс-футболіст Зінедін Зідан, український легкоатлет Сергій Бубка, іспанський тенісист Рафаель Надаль, американська тенісистка Серена Вільямс та інші.

До речі, в цьому році вперше в програмі змагань “Олімпійських ігор” зʼявиться новий різновид олімпійського спорту – брейкданс.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?