Баклажани “по-сербськи”: хто спробує, обов’язково бере рецепт! Розказую вперше

Із соковитих баклажанів можна приготувати безліч смачних страв. З ними будь-яка вечеря вдасться смачною та пройде на "ура". Баклажани "по-сербськи" відкриють вам новий смак простих літніх овочів.

Літо – час свіжих овочів, тому в цей період важливо приділити увагу приготуванню смачних страв із них. Наприклад, з баклажанів можна створити неперевершену страву до щоденного столу або святкового застілля.

Баклажани по-сербськи приємно вразять і вас, і ваших рідних своїм неперевершеним смаком. Спробуйте приготувати їх в домашніх умовах за наступним рецептом.

Для приготування смачної закуски з баклажанів знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1-2 синеньких середнього розміру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 лимон;
  • 40 грамів петрушки;
  • 0.5 стакани волоського горіху;
  • 0.3-0.5 столових ложки бальзамічного уксусу;
  • сіль: за смаком;
  • чорний мелений перець: за смаком;
  • оливкова олія: за смаком;
  • цукор: за смаком.

Заявленої кількості складових вистачить для того, аби приготувати 8 порцій баклажанів по-сербськи.

Рецепт баклажанів по-сербськи
Рецепт баклажанів по-сербськи

Як приготувати баклажани по-сербськи? Покроковий рецепт

Крок № 1. Баклажани промити під проточною водою. Зрізати з них верхівки. Нарізати овоч вздовж на слайси товщиною 0.5-1 см. Зверху посипати баклажани сіллю – щоб з них пішла гіркота. Залишити їх на 30 хвилин.

Крок № 2. Приготувати заправку для баклажанів по-сербськи. Подрібнити часник та викласти її в окрему миску. Додати сік та цедру одного лимону. Також додати дрібно порізану петрушку, оцет, оливкову олію і дрібкою цукру. Все ретельно перемішати.

Крок № 3. Очищені волоські горіхи покласти на розігріту пательню. Обсмажити їх протягом двох хвилин. Подрібнити та додати в соус.

Крок № 4. Баклажани через 30 хвилин промити під проточною водою. Віджати їх та обсмажити на пательні до появи золотистого кольору.

Крок № 5. Обсмажені слайси баклажану викласти на паперовий рушник. Це дозволить прибрати рештки рослинної олії, на якій вони смажилися.

Крок № 6. Перекласти синенькі на пласку тарілку. Зверху змастити приготованим часниковим соусом. Посипати молотим чорним перцем. Страві необхідно дати трохи часу, щоб вона постояла та наситилася соковитою заправкою. Для цього вистачить 15 хвилин. Потім можна подавати до столу.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.