З супермаркетів “зникає” молочка, м’ясо і риба: чи варто українцям запасати продукти в морозилку? Відповідь

Українські супермаркети тимчасово скоротили асортимент деяких товарів. В чому причина, чого на полицях магазинів стало менше і чи варто запасатися продуктами харчування?

Багато українських супермаркетів останнім часом значно скоротили асортимент деяких товарів. Зокрема, постачальникам все частіше стали повертати молочну продукцію.

Необхідність переглянути і тимчасово скоротити кількість товарів на полицях виникла через постійні відключення світла. В національних торгівельних мережах зазначають, що їм доводиться ретельніше перевіряти продукцію на відповідність стандартам якості. Через те, що в Україні щоденно виникають проблеми зі світлом – супермаркетам доводиться скорочувати терміни продажу продукції.

Це стосується не тільки тих товарів, що швидко псуються. Скороченню підлягають і продукти, що знаходяться у вакуумному пакуванні.

Через постійні перебої зі світлом в мережах торгівлі України проводять оптимізацію логістики. Постачання продуктів в торгівельні точки налагоджують таким чином, щоб воно відбувалось швидше, а ось обʼєми замовленої для пунктів продажу продукції скорочують.

Торгівельні представники зазначили, що через тривалі вимкнення електроенергії люди перестали запасатись продуктами харчування. Наразі на складах українських супермаркетів відсутній так званий перехідний залишок. Його припинили робити задля того, аби зберегти максимальну свіжість товарів. До продукції без перехідного залишку належать молочка, морозиво, торти, тістечка, охолоджена риба та морепродукти, мʼясо.

В середині липня стало відомо, що Держпродспоживслужба почала перевірки українських магазинів через скарги громадян на протерміновані та погано охолоджені швидкопсувні товари. Імовірно, через це торгівельні мережі почали скорочувати асортимент – щоб запобігти псуванню товару на складах.

Зараз продукти з обмеженим строком придатності постачають в магазини невеликими партіями, але щодня. Зокрема, таку схему налагодили торгівельні мережі Novus, Varus, Auchan.

Супермаркети почали скорочувати асортимент товарів на полицях
Супермаркети почали скорочувати асортимент товарів на полицях

Супермаркети Auchan до того ж оптимізували логістичні шляхи постачання продуктів, щоб скоротити строки доставки. Також цей ритейлер використовує особливу тару з холодоагентом, який легко розміщується в холодильнику. Завдяки йому холод зберігається на 4 години довше і продукти не псуються.

Водночас у торгівельній мережі АТБ розповіли, що вони взагалі не скорочували асортимент товарів. крім того, більшість магазинів цієї мережі наразі облаштована домашніми енергетичними станціями.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.