Чайник блищатиме від чистоти, а холодильник виглядатиме, як новий: Топ-3 поради для генерального прибирання

Прибирання кухні, це невід'ємна частина догляду за своєю оселею: Як прибрати так, щоб усі поверхні та прилади мали неймовірний блиск і виглядали, як новенькі?

Генеральне прибирання кухні – важливий етап підтримки чистоти та порядку в оселі. Кухня є місцем, де готують їжу, тому її чистота напряму впливає на здоров’я всієї родини.

Як очистити чайник від накипу?

Наповніть чайник наполовину водою та додайте стільки ж оцту. Доведіть до кипіння і залиште вистигати на кілька годин або на ніч. Після цього вилийте розчин і добре промийте чайник кілька разів, щоб видалити залишки оцту.

Для ще одного способу розчиніть 2-3 столові ложки лимонної кислоти у воді. Доведіть до кипіння і залиште на 30 хвилин. Потім вилийте розчин і добре промийте чайник водою, щоб видалити будь-які залишки кислоти.

Топ-3 поради для генерального прибирання
Топ-3 поради для генерального прибирання

Як прибрати неприємний запах з холодильника?

Для очищення змішайте харчову соду з водою до утворення пасти й використовуйте її для очищення внутрішніх поверхонь холодильника. Сода допомагає нейтралізувати запахи й видаляє забруднення. Або ж, наповніть невелику миску харчовою содою і поставте її на полицю холодильника та залиште на кілька днів.

Активоване вугілля також є ефективним поглиначем запахів. Подрібніть кілька таблеток активованого вугілля і помістіть їх у відкриту місткість або мішечок. Поставте в холодильник на кілька днів. Активоване вугілля чудово абсорбує запахи, залишаючи холодильник свіжим.

Топ-3 поради для генерального прибирання
Топ-3 поради для генерального прибирання

Як швидко відмити духову піч?

Спочатку змішайте харчову соду з водою до утворення пасти та нанесіть її на внутрішні поверхні духовки, уникаючи нагрівальних елементів, і залиште на 15-20 хвилин. Потім використайте губку або ганчірку, щоб витерти пасту разом із брудом. Для додаткового очищення можна змочити ганчірку в розчині оцту та води у співвідношенні 1 до 1 і протерти всі поверхні. Якщо залишаються стійкі плями, використовуйте скребок або абразивну губку.

Нові статті

Схожі статті

Ремонтував будинок 20 років: чоловік вклав у майно 32 тисячі доларів, поки не зʼявився власник-мільйонер

Тім Харман – 68-річний мешканець Великої Британії, який до виходу на пенсію працював теслею. Він майже 20 років прожив у орендованому старому маєтку та вклав в його відбудову 32 тисячі доларів.

Любить бути у центрі уваги: як Юрій Горбунов здобув популярність і отримав “київську прописку” на все життя

"Танці з зірками", "Зірка + Зірка", "Суперзірка" та "Голос країни" усе це має одну асоціацію, а саме Юрій Горбунов, розповів як став незамінною зіркою на українському телебаченні

Стала популярною в кокошнику, а тепер – жінка-воїн з мечем у руках: еволюція Оля Полякової від “А” до “Я”

Оля Полякова пройшла шлях від артистки в кокошнику до української співачки в короні, що підтримує рідну культуру і мову, та планує творити лише українські пісні.

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла