Ви дасте їм друге життя: 2 дієвих методи, як почистити стакани від нальоту та жовтих плям раз і назавжди

Вам набридло вже дивитись на стакани з нальотом та з купою бруду, а прості методи, щоб зробити їх ідеально чистими вам не підходять? Ловіть два супер дієві лайфхаки.

Не варто очікувати, що після кожного миття посуду хтось витирає скляні стакани та інший посуд з скла до блиску. Без ретельного полірування вода, що висихає, залишає за собою наліт і патьоки, які утворюються внаслідок наявності мінералів у воді. Проте видалення такого нальоту не є надто складним завданням.

Щоб повернути прозорість скляному посуду і позбутися плям від жорсткої води, можна скористатися кількома ефективними методами. Вибір відповідного способу залежить від віку плям і їхньої інтенсивності. Для будь-якого з цих методів знадобляться звичайні домашні засоби, такі як оцет, лимонний сік, сода і дистильована вода.

Господині дали два дієві лайфхаки, як почистити стакани від нальоту
Господині дали два дієві лайфхаки, як почистити стакани від нальоту

Кислоти, що містяться в дистильованому білому оцті або свіжому лимонному соку, здатні розчиняти мінеральні відкладення, які осідають на склі і залишають білі плями. Оцет і лимонний сік також володіють дезінфекційними властивостями. Сода, в свою чергу, допомагає створити більш густу консистенцію домашнього очищувального засобу, що робить його більш ефективним при боротьбі із застарілими плямами.

Для усунення нальоту з склянок необхідно спочатку приготувати очищувальний розчин. Для цього слід змішати харчовий дистильований білий оцет або лимонний сік з дистильованою водою в рівних частинах у пульверизаторі. Якщо запах оцту є неприємним, важливо забезпечити гарну вентиляцію в приміщенні або увімкнути вентилятори.

Господині дали два дієві лайфхаки, як почистити стакани від нальоту
Господині дали два дієві лайфхаки, як почистити стакани від нальоту

Якщо оцту в достатній кількості, простішим методом є заповнення кухонної мийки розчином оцту та води, після чого слід помістити склянки у цей розчин. Склянки мають перебувати в розчині протягом приблизно 30 хвилин. Після закінчення цього часу їх потрібно ретельно промити та висушити безворсовою серветкою з мікрофібри.

Для видалення плям від жорсткої води зі скляного посуду слід застосувати спеціальний спрей, рівномірно покриваючи всю поверхню скла. Після нанесення розчину його потрібно залишити на склі не менше ніж на 30 хвилин. Потім розчин слід змити водою, а скляні вироби протерти безворсовою серветкою з мікрофібри, щоб усунути залишки крапель.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.