Найстаріша горила Європи живе у Київському зоопарку: їй виповнилося 50 років. Що подарували іменинниці?

У четвер, 8 серпня, в зоопарку Києва святкувала день народження найстарша горила Європи. Їй виповнилось 50 і з нагоди свята співробітники зоопарку влаштували ювілярці смачний сюрприз на природі.

У дзеркальну дату 8.08 2024 року у Київському зоопарку відсвяткувала свій день народження найстарша горила Європи. Цю дівчинку звуть Тоні і їй виповнилося 50 років.

Тоні – найстарша горила Європи, яка здобула велику популярність не тільки в Україні, але й за її межами. Мер міста Києва Віталій Кличко привітав іменинницю та зазначив, що Тоні є справжньою довгожителькою. Адже горили зазвичай живуть від 35 до 40 років.

В Київський зоопарк Тоні приїхала 25 років тому, а до цього горила мешкала в Німеччині.

Ювілей – особливе свято, тому співробітники столичного зоопарку вирішили привітати винуватицю свята іменинним пікніком.

В зоопарку зазначили, що горила Тоні буде отримувати святкову і найсмачнішу їжу чотири дні поспіль. В меню для 50-річної іменинниці включені різноманітні фрукти – банани, виноград, солодкий перець, ківі та інші смаколики.

Горилі Тоні виповнилося 50 років
Горилі Тоні виповнилося 50 років

В перервах між куштуванням ласощів до дня народження горила Тоні займалась різноманітною активністю. Наприклад, гралася з різнокольоровим мʼячем або ж просто відпочивала на теплому літньому сонечку посеред загорожі, в якій живе.

Горила Тоні народилася 8 серпня 1974 року в зоопарку Нюрнбергу. Від самого дитинства характер в неї був абсолютно не товариським. Втім, фахівці з Німеччини неодноразово намагалися її соціалізувати.

За роки життя Тоні змінив декілька зоопарків. Окрім Нюрнбергу горила також встигла пожити в Заарбрюкені та Ганновері. В Київ її перевезли в 1999 році, коли тварині було 25 років. Тобто, в нашій країні горила прожила чверть віку.

Наразі Тоні мешкає в тимчасовому та добре освітленому місці загальною площею 200 м2. В горили є вихід на власну зелену фазенду площею 500 м2. Співробітники облаштували для мешканки лежанку, камʼянисту гряду, акваріум з рибками. А ще – підвісили на ділянці гамак, баскетбольне кільце та створили штучний мурашник.

Найстарша горила Європи відзначила 50-річчя
Найстарша горила Європи відзначила 50-річчя

В Тоні є навіть власний телевізор, по якому вона може подивитись науково-популярні передачі про навколишній світ.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.