5+ способів використання лимону в побуті! Як фрукт може допомогти вам з прибиранням та не тільки – поради

Купуйте лимон, але не їжте його, адже він може бути ну дуже корисний в зовсім іншому: як в побуті можна використовувати цей фрукт для прибирання квартири?

Лимони часто купують для приготування чаю, домашнього лимонаду або для створення не надто солодкої випічки. Однак ці цитрусові фрукти мають безліч інших корисних застосувань у побуті, від прибирання до прання та ароматизації повітря.

Натуральний ароматизатор

Щоб виготовити натуральний ароматизатор, можна скористатися лимонами, якщо в оселі з’явилися неприємні запахи. Для цього потрібно прокип’ятити кілька скибочок лимона разом із жменею гвоздики в каструлі з водою. Така суміш надасть повітрю приємного лимонного аромату, який допоможе замаскувати небажані запахи, поки не буде знайдене їх джерело.

Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі
Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі

Мідні вироби

Мідні вироби мають властивість тьмяніти з часом, проте повернути їм первісний блиск можна за допомогою лимона. Для цього слід половину лимона занурити в невелику миску з великою кількістю солі і використовувати отриману суміш для натирання потьмянілої міді. Після очищення важливо ретельно змити залишки суміші і витерти предмет насухо, щоб відновити його блиск.

Проти плям

Коли доводиться мати справу зі стійкими плямами, лимонний сік може бути ефективним засобом для їх видалення. Забруднені ділянки рекомендується замочити в лимонному соку приблизно на годину, що особливо корисно для плям від ягід, кави або чаю. Якщо після цього частина плями залишається, можна спробувати ще один метод: намочити ділянку і нанести пасту з однакових частин харчової соди і води, а потім акуратно потерти забруднену поверхню.

Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі
Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі

Лимон як відбілювач

Для досягнення ідеальної білосніжності білих тканин можна скористатися натуральними засобами. Один з таких засобів включає використання лимона. Щоб підготувати відбілювач на основі лимонів, необхідно заповнити велику каструлю водою, додати кілька шматочків лимона та довести воду до кипіння. Після цього варто вимкнути вогонь і покласти білизну до каструлі, залишивши її в рідині на кілька годин або навіть на ніч. Після такого замочування слід випрати одяг відповідно до рекомендацій на ярлику виробника.

Очищення дошок

Що стосується очищення обробних дошок, то при нарізанні таких продуктів, як часник або цибуля, на поверхні часто залишаються стійкі плями і неприємні запахи. Для природного очищення обробної дошки можна використати розрізаний лимон. Потрібно натерти поверхню дошки лимоном і залишити на 20 хвилин перед тим, як змити водою. Це дозволить ефективно усунути неприємні запахи і забруднення.

Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі
Експерти назвали 7 способів, як використати лимон в прибиранні оселі

Окислення фруктів

Окислення фруктів, яке відбувається при контакті м’якуша з повітрям, може призвести до непривабливого коричневого відтінку на таких продуктах, як яблука, фенхель або авокадо. Щоб сповільнити цей процес, можна використовувати лимонний сік, який, хоча і здатен трохи змінити смак фруктів, ефективно запобігає потемнінню.

Скляний посуд

В іншій ситуації, якщо потрібно повернути блиск скляному посуду, що потьмянів або має патьоки, можна скористатися простим і натуральним засобом. Для цього слід змішати лимонний сік з невеликою кількістю оцту та води. Така суміш відновить сяйво скла і дозволить досягти бездоганного вигляду посуду.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.