Прийнято рішення щодо тарифів на тепло: чи будуть українці платити більше в опалювальному сезоні 2024-2025?

Деякі з українських теплокомуненерго займаються розрахунком економічно обґрунтованих тарифів на зимовий період 2024-2025 року. Чи буде подорожчання послуги і скільки платити з 1 жовтня 2024 року?

Українські теплопостачальні компанії прийняли рішення щодо тарифів на опалення. Чого варто чекати громадянам України з настанням холодів і які тарифи українські теплопостачальні організації встановлять в опалювальний період, починаючи з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року? Більше детальної інформації розповість далі “Один Факт”.

 

Якщо взяти за приклад вартість теплової енергії в місті Каневі Черкаської області, то тут місцева влада вже повідомила про затвердження економічно обґрунтованої вартості на послуги опалення.

Тарифи на тепло в сезоні 2024-2025
Тарифи на тепло в сезоні 2024-2025

В зазначеному регіоні усі представники виконавчого комітету підтримали економічно обґрунтований розмір цін на опалення. Також до вартості послуги додане виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання тепла.

 

Водночас влада закликала побутових споживачів не перейматись. Адже для них тарифи на тепло та його постачання залишаться незмінними. Це повʼязано із мораторієм на підвищення цін на комунальні послуги, який почав діяти з лютого 2022 року.

 

Заходи з підвищення цін на теплову енергію необхідні задля того, аби держава компенсувала різницю в тарифах на тепло, його виробництво, постачання і транспортування.

Тарифи на тепло в сезоні 2024-2025
Тарифи на тепло в сезоні 2024-2025

Водночас, в опалювальному сезоні 2024-2025 для побутових споживачів будуть діяти старі ціни на тепло, які було встановлено до 24 лютого 2022 року.

 

Слід звернути увагу й на те, що в інших регіонах та містах України складеться аналогічна ситуація. Наразі в Україні діє мораторій, що забороняє підвищувати тарифи на тепло і на газ для побутових споживачів.

 

Водночас вартість послуги для юридичних осіб та інших категорій споживачів може бути змінено за рішенням теплопостачальної організації.

Нові статті

Схожі статті

Її життя змінилось на 360 градусів: куди зникла 35-річна зірка жіночого тріо Єва Бушміна – не в Україні

Єва Бушміна була впізнаваною артисткою своїх часів і під час участі у "Фабриці зірок" і під час перебування у жіночому гурті, але зараз все змінилось - чим займається співачка?

“Зловив зіркову хворобу”: екс-учасник “Океан Ельзи” розповів про “викрутаси” Вакарчука на піку популярності

Святослав Вакарчук вражає своєю силою духу та надихає мільйони українців, але не завжди так було - екс-учасник гурту "Океан Ельзи" Павло Гудімов розповів, як той "зазнався" через шалену славу.

Ювілей чемпіонки: Світоліна відгуляла 30-річчя в ефектній чорній сукні з пірʼям – “Мій особливий день”

Українська тенісистка Еліна Світоліна відсвяткувала 30-річчя. Спортсменка поділилась в соціальних мережах кадрами зі свого дня народження, яке пройшло 12 вересня.

“Все, що вона говорить, має сенс”: відомий співак заявив, що Тіна Кароль його обматюкала – що вона сказала

Тіна Кароль дійсно вражає своєю мудрістю та сильним духом, але не всі її можуть зрозуміти - відомий співак Микита Ломакін розповів про "особливі" відносини з поп-дівою.