Осінь 2024 дасть про себе знати: синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

Українська синоптикиня Наталія Діденко дала новий прогноз погоди на найближче майбутнє. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, коли осінь дасть про себе знати і в яких регіонах похолоднішає.

Синоптикиня Наталія Діденко повідомила про те, що осінь зовсім скоро заявить свої права і попросить тепле літечко поступитись місцем. Температура повітря в деяких регіонах України помітно знизиться. На додачу до цього там пройдуть дощі із грозами.

Зокрема, у середу 4 вересня і до кінця тижня несподівану прохолоду відчують мешканці Дніпропетровської та Одеської областей. Вдень подекуди стовпчики термометрів сягатимуть позначок всього лише +23+25°С.

Завтра, 5 вересня – температура повітря в багатьох регіонах України буде комфортнішою, на рівні +24+29 °С. Водночас помірну спеку синоптикиня спрогнозувала на північному заході, крайній півночі та крайньому сході.

Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи
Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

В південній частині країни слід чекати на дощі, подекуди – зливи із грозами. Наталка Діденко попередила про те, що у другій половині дня 5 вересня опади можуть дійти до Дніпропетровщини, Черкащини і Полтавщини. На решті української території переважатимуть сухі та теплі повітряні маси.

В Києві протягом усього четверга 5 вересня переважатиме суха погода з помірною температурою повітря. Стовпчики термометрів в столиці сягнуть + 27°С.

Раніше українські синоптики склали прогноз погоди на вересень. Згідно із ним – протягом першого осіннього місяця температура повітря буде більшою, аніж зазвичай в цей період.

Прогнозована середньомісячна температура повітря на вересень 2024 становитиме від + 15°С до +20°С. трохи прохолодніше буде в Карпатах: +13+14°С.

Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи
Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

Опади у вересні будуть у межах норми. В залежності від регіону очікують, що випаде від 37-76 мм. Найбільша кількість опадів у вересні випаде в Карпатах: до 111 мм. Найбільш сприятлива ситуація з опадами очікується в західній частині України.

Друга половина вересня буде прохолоднішою і принесе дощі в деякі регіони країни. Велика кількість опадів випаде на Івано-Франківщині та Хмельниччині.

Спека найдовше затримається на сході України. Прохолода буде надходити сюди поступово, а дощі пройдуть лише в середині вересня. Зокрема, в Харківській області задощить з 8 по 16 число першого місяця осені.

Нові статті

Схожі статті

Ремонтував будинок 20 років: чоловік вклав у майно 32 тисячі доларів, поки не зʼявився власник-мільйонер

Тім Харман – 68-річний мешканець Великої Британії, який до виходу на пенсію працював теслею. Він майже 20 років прожив у орендованому старому маєтку та вклав в його відбудову 32 тисячі доларів.

Любить бути у центрі уваги: як Юрій Горбунов здобув популярність і отримав “київську прописку” на все життя

"Танці з зірками", "Зірка + Зірка", "Суперзірка" та "Голос країни" усе це має одну асоціацію, а саме Юрій Горбунов, розповів як став незамінною зіркою на українському телебаченні

Стала популярною в кокошнику, а тепер – жінка-воїн з мечем у руках: еволюція Оля Полякової від “А” до “Я”

Оля Полякова пройшла шлях від артистки в кокошнику до української співачки в короні, що підтримує рідну культуру і мову, та планує творити лише українські пісні.

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла