“Повертай додому, до рідної хати”: В Україні з’явиться Міністерство повернення українців – на черзі 7,5 млн

В Україні хочуть створити нову інституцію – Міністерство повернення українців. Чим буде займатися це відомство і хто його очолить? Розповідаємо подробиці читачам "Одного Факту".

Український уряд запланував створити нове Міністерство, яке буде займатися поверненням українців із закордону. Про це повідомив голова партії “Слуга Народу” Давид Арахамія. Зокрема, кандидатів на посаду міністра вже обговорювали – на черговому засіданні, що відбулося в середу, 4 вересня.

Для нової інституції в уряді вже затвердили робочу назву: Міністерство повернення українців.

Проводимо обговорення кандидатів, які б могли його очолити – повідомив Давид Арахамія

В свою чергу президент України Володимир Зеленський розповів про те, що в Україні невдовзі запустять нову інституцію, яка б мала забезпечити єдність українців за кордоном. Також її діяльність буде спрямована на протидію російській пропаганді. Це буде Міністерство єдності. Водночас президент акцентував увагу на тому, що з таким завданням одне МЗС точно не впорається. Тому йому в допомогу створять нову інституцію.

Уряд України створить Міністерство повернення українців
Уряд України створить Міністерство повернення українців

Президент зазначив, що повернення українців – необхідна умова для підтримки та розвитку української економіки. На сьогоднішній день в Україні налічують 10.8 мільйонів пенсіонерів. Близько 7.5 мільйонів українців трудового віку наразі знаходяться за кордоном.

Одне із головних завдань, яке буде виконувати нове Міністерство – це допомога громадянам країни в пошуку роботи. Також потрібно буде протидіяти російській пропаганді та ворожій агентурі, яка активно працює з українцями за кордоном.

Слід зазначити, що за даними Управління верховного комісара в справах біженців ООН – станом на липень 2024 на території Європи перебувало приблизно 6021400 переселенців з України.

Більшість громадян України, що виїхали за кордон від війни – проживають на території Німеччини. В цій країні налічують близько 1.1 мільйона українських громадян.

В Польщі мешкають 857 тисяч українців станом на середину літа 2024 року. Чехія розмістила на своїй території 353 тисячі українців. Більш ніж півмільйона українців живуть за межами Європи (558300 біженців).

Нові статті

Схожі статті

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.

“Не планувала, чесно кажучи”: Могилевська вперше розповіла про те, як стала мамою двох дівчат – 13 і 4 роки

Наталія Могилевська нещодавно стала мамою двох дівчаток, але чи було це в її планах - співачка розкрила всі карти про всиновлення дітей. Подробиці.