Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

Товстянка, красула, грошове дерево – як тільки не називають цю рослину з пишною кроною та товстим зеленим листям. Ця рослина – одна із найулюбленіших у квітникарів. Її можна побачити в багатьох домашніх господарствах.

Корисне добриво для товстянки
Корисне добриво для товстянки

Красула не тільки виглядає розкішно зовні, а ще й має привабливий образ в багатьох народних прикметах. Правда чи ні, але саме товстянку вважають тим самим грошовим талісманом, завдяки якому в будинку можуть назавжди оселитись великі гроші.

Цілком імовірно, що легенда про красулу, як магніт для грошей – виникла саме завдяки її товстому листячку, яке своєю формою нагадує монетки.

Як та чим краще підживити грошове дерево, щоб наростити товсті та гарні пагони із таким самим листям? Досвідчені квітникарі радять далеко не ходити і грошей не витрачати на хімічні засоби. Достатньо буде використати яєчну шкаралупу. Попередньо її потрібно подрібнити до стану порошку.

Приготувати добриво із яєчної шкаралупи – достатньо просто. Для цього її висушують (можна зробити це заздалегідь на свіжому повітрі або ж в електричній духовці). Далі порошок з яєчної шкаралупи насипають на дно горщика, в якому буде рости товстянка. Він буде виконувати функції дренажу. Оптимальна товщина шару яєчної шкаралупи – близько 3 см.

Корисне добриво для грошового дерева
Корисне добриво для грошового дерева

Також можна створити з яєчної шкаралупи особливий настій. Для цього беруть шкаралупу з 5 яєць та заливають 0.5 літрами води. Протягом 14 днів розчин настоюють в темному місці.

Далі його використовують для того, аби поливати грошове дерево. Завдяки цьому народному добриву ваша красула або грошове дерево буде рости, обростати товстеньким листям та радувати своєю красою ваш погляд.

Нові статті

Схожі статті

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.