Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

Посадка часнику на зиму 2024 буде вдалою та гарантовано забезпечить гарний, високий та міцний врожай, якщо прислухатись до порад Місячного календарю.

Взагалі посадка озимого часнику — важливий етап для кожного городника. Щоб досягнути найкращих результатів – потрібно враховувати погодні умови, а також інші фактори, які можуть вплинути на розвиток культури. Зокрема, мають значення фази Місяця та родючість ґрунту.

Сприятливі дні для посадки озимого часнику в жовтні 2024 року
Сприятливі дні для посадки озимого часнику в жовтні 2024 року

Досвідчені городники кажуть – для того, щоб вирощування озимого часнику було максимально успішним, необхідно провести посадку за 30-40 днів до настання стабільних морозів. Часник за цей період встигне вкоренитися та добре перезимує в землі. Наприклад, в центральних областях України озимий часник висаджують в останній декаді жовтня.

Коли садити часник в жовтні 2024 року: сприятливі дати

Сприятливі дні для посадки часнику в жовтні 2024 року
Сприятливі дні для посадки часнику в жовтні 2024 року

Згідно із Місячним календарем висаджувати озимий часник варто на спадаючий місяць. В такому випадку коренеплоди будуть розвиватися набагато краще.

В третій декаді жовтня 2024 року такими днями є:

22, 23 і 24 жовтня – коли спадаючий місяць знаходиться в знаку зодіаку Рак. Сузірʼя Раку славиться своєю родючістю та чудово підходить для посадки часнику на зиму.

Також можна висаджувати часник в ґрунт 29 та 30 жовтня. В ці два дні спадаючий Місяць знаходиться в сузірʼї Терезів.

Сприятливі дні для посадки озимого часнику в жовтні 2024 року
Сприятливі дні для посадки озимого часнику в жовтні 2024 року

То ж, якщо у вас є можливість використати ці дні для проведення городніх робіт – обовʼязково скористайтесь нею. І тоді в наступному сезоні ви отримаєте гарний та міцний врожай крупного часнику.

До речі, щоб часник вродив в наступному році добрим – слід правильно підготувати ділянку під нього. Такі роботи проводять за 14 днів до висадки озимого часнику в ґрунт. В землю вносять органічні та мінеральні добрива. Під час перекопки землі під лопату вносять деревний попіл, перепрілий компост та суперфосфат. Кількість суперфосфату: 30-40 грамів на 1 м2. Завдяки таким добривам часник накопичить в собі поживні речовини, які знадобляться йому для зимівлі.

Нові статті

Схожі статті

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?