Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?

Деякі дачниці навмисно засівають кропом весь город, а іншим навпаки – ця рослина заважає. Розповідаємо, чому ж кріп на присадибній ділянці – це скоріш добре, ніж погано.

Отже, кріп – це не просто запашна рослина, яку додають в перші страви, салати та зимову консервацію. Коли він росте на городі у великій кількості, то в великій мірі сприяє оздоровленню ґрунту на грядці. Також він здатний відганяти від культурних рослин різноманітних шкідників та хвороби.

Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город
Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город

Кріп насичує землю навколо себе мікроелементами та робить її більш рихлою. Висаджувати його краще між огірками, редискою, білокачанною капустою, помідорами або часником.
Водночас сусідство кропу з селерою або морквою – не дуже добре. Висаджувати їх поряд один з одним не варто.

Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город
Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город

Звичайний кріп, який росте майже на кожній присадибній ділянці – може добре оздоровити землю. Фахівці давно помітили, що саме кріп створює в товщі землі максимально сприятливе середовище для розвитку особливих бактерій, які переробляють залишки рослин на корисний азот.

Часто кріп використовують на ділянках в якості сидерату. Завдяки цій зелені можна отримати дійсно потужний врожай. Через кореневу систему кропу відбувається перерозподіл корисних речовин з товщі ґрунту. Рослина “дістає” їх з глибини та розподіляє по всій присадибній ділянці.

Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город
Дачниця розповіла, навіщо засівати кропом весь город

Фунгіцидні та інсектицидні властивості кропу роблять його чудовим захисником для культурних рослин. Зокрема, він стає на захист білокачанної капусти від метеликів білокрилки. Квітучі парасольки кропу також стають привабливими для вершників.

Щодо томатів, то їх сусідство з кропом забезпечить захист від фітофторозу.

Нові статті

Схожі статті

Різдвяний піст-2024: точна дата початку за новим церковним календарем, меню по днях, традиції

Різдвяний піст – одна з найважливіших подій в церковному календарі. В 2024 році він у відповідності з новим стилем розпочнеться раніше. Коли точна дата початку – читайте в матеріалі "Одного Факту".

Співав на Майдані з Пономарьовим, писав пісні для Полякової: Що стало із зіркою 2000-х Олександром Воєвуцьким

Олександр Воєвуцький – український співак та музикант, який свого часу став переможцем одразу в двох музичних проєктах: "Шанс" та "Караоке на Майдані". Чим займається артист зараз і де знаходиться?

Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.