Завжди сію моркву на зиму при + 5: ось чому потрібно робити це восени – секрет, про який мало хто знає

Досвідчені господині добре знають, що моркву у відкритий ґрунт можна сіяти як навесні, так і під зиму. Осінній посів морквяного насіння зручніше, адже в цей час робіт на городі меншає.

Осінній посів моркви перед настанням зимових холодів має свої особливості. Дачниці з досвідом радять проводити посів морквяного насіння в той період, коли температура повітря на вулиці не підіймається вище 5 градусів тепла. Водночас стовпчики термометрів не повинні опускатися нижче позначки у 0 градусів.

Велике значення має і те, що саме росло на дачній ділянці до моркви. Найкращими попередниками для цього соковитого коренеплоду будуть помідори, картопля, часник, кабачки, цибуля. Слід зазначити, що морква не полюбляє ділянки, на яких до неї росли морква, петрушка та бобові культури.

Моркву під зиму сіють  після картоплі, кабачків або томатів
Моркву під зиму сіють після картоплі, кабачків або томатів

Перед посівом насіння моркви варто правильно підготувати ґрунт. Для цього на ділянці формують борозенки глибиною 5-6 см. Потім можна закладати насіння моркви. Роблять це або вручну, або ж за допомогою сільськогосподарської сівалки.

Для посіву моркви обирають безвітряний день. Коли насіння буде вже закопане в землі – зверху місце посіву мульчують сумішшю торфу та перегною. Компоненти для приготування органічної суміші беруть в рівній кількості.

 

Моркву на зиму сіють в безвітряний день
Моркву на зиму сіють в безвітряний день

Далі місце посадки моркви гарно трамбують і зверху присипають ялинковими гілочками або ж опалим листям. Коли зима вступить у свої права та випаде сніг – його теж накидають на грядку з посіяною морквою.

В такій “шубі” ваша морква добре перезимує. Навесні, коли сніг повністю розтане – з грядки прибирають увесь шар мульчі. В подальшому за морквою доглядають так само, як і зазвичай.

Дачниця розповіла, чому краще сіяти моркву на зиму
Дачниця розповіла, чому краще сіяти моркву на зиму

Коренеплід сягне своєї зрілості на 2-3 тижні раніше. Морква виросте соковитою, солоденькою та не буде пошкоджена шкідниками, як при весняному посіві.
Спробуйте посіяти моркву восени і переконайтесь, що саме так потрібно робити завжди.

Нові статті

Схожі статті

Як виглядають сини Анатолія Хостікоєва: один від Наталії Сумської, а інший – від жінки, яку кохав раніше

Анатолій Георгієвич Хостікоєв – другий чоловік акторки Наталії Сумської, яка народила йому молодшого сина Вʼячеслава. Також в артиста є старший син Георгій – від другого шлюбу з Любовʼю Кубʼюк.

ТОП-5 природних явищ України, які ніде більше не побачите: рожеве озеро, каньйон на 4 області на ще 3

Україна багата не тільки своєю історією та культурою. На території країни розташовані унікальні природні явища, про які ви можете більш детально прочитати в матеріалі "Одного Факту".

Зимовий рецепт квашеної капусти з невеличким секретом: зробіть ось це і вона буде хрумтіти навіть через рік

Цей рецепт квашеної капусти перевірений роками. Вона виходить хрусткою і чудово смакуватиме з гарнірами взимку або як самостійна закуска. Спробуйте і ви приготувати її вдома!

“Саме такі дівчата”: лисий друг Тіни Кароль розсекретив справжні почуття до Ксенії Мішиної та Лесі Нікітюк

Слава Дьомін – відомий блогер, в якого є власний проєкт на Youtube. Він розсекретив інформацію про те, чи насправді мав роман із Лесею Нікітюк та що його повʼязує з Ксенією Мішиною.