На Сонці стався найсильніший спалах за останні 6 років: як подолати наслідки магнітної бурі метеозалежним

На Сонці стався надпотужний спалах за останні шість років. Науковці попереджують, що зовсім скоро на Землі пройдуть потужні магнітні бурі. Розповідаємо, коли слід до них підготуватися.

Вчені вперше с вересня 2017 року зафіксували на Сонці надпотужний спалах. Він стався в четвер, 14 грудня і, ймовірно, супроводжувався викидом корональної маси. Наслідок цього викиду вже прямує до поверхні Землі. Від Сонця в Космос була випущена величезна хмара сонячної плазми, яка зовсім скоро може спричинити на нашій планеті потужні геомагнітні бурі.

В суботу, 16 грудня, на Землі пройдуть геомагнітні бурі
В суботу, 16 грудня, на Землі пройдуть геомагнітні бурі

Вчені зазначають, що земна атмосфера має особливу структуру, яка надійно захищає нашу планету від шкідливого випромінювання сонячних променів. Але це випромінювання все одно може негативно впливати на життя та стан здоров’я багатьох людей.

Невдовзі вплив сонячної плазми можна буде спостерігати на Землі. Науковці попереджають, що вона дістанеться поверхні нашої планети вже в суботу, 16 грудня. Спричинені корональними викидами геомагнітні бурі негативно позначаться на самопочутті людей з хронічними захворюваннями та хворобами серцево-судинної системи. Погане самопочуття можуть також відчувати і ті люди, які страждають на анемію, знижений тиск, бронхіальну астму та застарілі травми.

Як подолати наслідки спалахів на Сонці та геомагнітної бурі
Як подолати наслідки спалахів на Сонці та геомагнітної бурі

Геомагнітні бурі, що виникають на Землі після спалахів на Сонці, спричиняють різке погіршення самопочуття. Щоб знизити ризик впливу та покращити стан свого здоров’я під час подібних природних явищ — дотримуйтесь наступних порад:

  • приймайте вітаміни, їжте більше фруктів, зелені, свіжих овочів;
  • зменшуйте кількість стресів у житті, контролюйте свої емоції, не піддавайтесь впливу зовнішніх факторів;
  • дотримуйтесь здорового способу життя — правильно харчуйтесь, дотримуйтесь графіку харчування, спіть по 7-8 годин на день, регулярно виконуйте фізичні вправи;
  • в дні магнітних бур намагайтесь більше гуляти, проводьте більше часу на вулиці;
  • обмежте вживання важкої їжі, приберіть на цей період шкідливі звички зі свого життя (не вживайте спиртні напої, не смаліть цигарки);
  • уникайте перевтоми та надмірних фізичних чи емоціональних навантажень;
  • додайте до повсякденного раціону більше води, свіжих чи морожених ягід.

Пам’ятайте, що регулярні фізичні навантаження допомагають назавжди позбавитись від метеорологічної залежності. Бажано виконувати їх в тренажерному залі — під наглядом інструктора.

Нові статті

Схожі статті

Величезна тераса, басейн та дизайнерський інтерʼєр: Лілія Ребрик показала, як виглядає її розкішний маєток

Незважаючи на власну квартиру в Києві, телеведуча Лілія Ребрик надає перевагу заміському будинку: як виглядає двоповерховий маєток із величезною територією?

Українська Леді Гага “ризикує” стати тещею: донька Камалії Мірабелла вже має залицяльника – хто він (ФОТО)

Співачка Камалія знов поїхала на зустріч із доньками-двійнятами. 10-річні Мірабелла та Арабелла зраділи смаколикам від мами. Згодом зʼясувалось, що в однієї із сестер… зʼявився залицяльник. Хто це?

Прожили разом понад 10 років, а діточок не народили: історія кохання і невдалого материнства Руслани Писанки

Були щасливими у шлюбі, але все пішло не так, як вони собі планували: Ігор Ісаков поділився спогадами про знайомство та подружнє життя з Русланою Писанкою, якої не стало.

“Без Пономарьова не було б такої Марічки”: все почалося з “Голосу країни” – історія доньки Назарія Яремчука

31-річна співачка Марія Яремчук стала відомою не тільки завдяки батькові, Назарію Яремчуку. Велику роль в творчому становленні талановитої дівчини зіграв і… Олександр Пономарьов.