Скинули з висоти 25 метрів: вчені провели експеримент із курячим яйцем і воно вціліло. Як їм це вдалося?

В американському штаті Пенсільванія група вчених провела цікавий експеримент із курячим яйцем. Його кинули з великої висоти, а саме – з 25 метрів. І яєчко не розбилося.

Команда вчених зі штату Пенсільванія (США) провела незвичний експеримент з курячим яйцем. Дослідники вирішили скинути його із великої висоти (25 метрів) та тим самим побити світовий рекорд з книги Гіннеса.

Цікаво, що після свого польоту яйце залишилось не розбитим, а його шкаралупа вціліла. Як так сталось? Розповімо про це далі.

Отже, команда учнів зі шкільного округу Тредіффрин-Ісстаун виконала експеримент під назвою T/E Egg Drop Team. Вони зробили захисне покриття і саме завдяки йому яйце впало з великої висоти, зовсім не розбившись.

В результаті такого експерименту було побито інший рекорд. Його в грудні 2023 року встановив індійський хлопець на імʼя Рітеш, в якого куряче яйце полетіло з висоти 16 метрів і після цього польоту залишилося цілим.

В команду з кидання курячого яйця увійшли старшокласники середньої школи Конестоги. Серед них – Метью Ма, Чарлі Гоутроп та Джеффрі Ванг. До учнів долучився і педагог Деррік Вуд, а ще – школяр на імʼя Веллі-Фордж Брекін Шеффлервуд.

В інтервʼю журналістам один із дослідників розповів, що за останні тижні їм довелося зібрати велику кількість документів та відеоматеріалів. Але це вартувало того.
Вчитель Деррік Вуд висловив сподівання, що їх встановлений рекорд залишиться непобитим протягом великого проміжку часу – так само і куряче яйце, яке впало з великої висоти, не розбилося і завдяки цьому змогло потрапити до книги рекордів Гіннесу, прославившись на увесь світ.

Вчені провели цікавий експеримент з курячим яйцем, скинувши його з великої висоти
Вчені провели цікавий експеримент з курячим яйцем, скинувши його з великої висоти

До речі, експерименти із курячим яйцем – це не рідкість для дослідників зі всього світу. Зокрема, блогер на імʼя Марк Робер вирішив скинути пару курячих яєчок прямо із космосу. Чоловік готувався до цього експерименту 3 роки та підняв яйця на висоту 30 км за допомогою повітряної кулі. Потім – скинув їх на землю так, щоб вони не розбилися.

Марк Робер скинув два курячих яйця з космосу і вони не розбилися
Марк Робер скинув два курячих яйця з космосу і вони не розбилися

Роботу над унікальним проєктом Марк Робер розпочав три роки тому. На той момент в нього був досвід управління космічними апаратами. Адже 9 років поспіль хлопець працював в NASA і, зокрема – був задіяний в проєкті марсохода Curiosity.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.