Китайські коти і собаки ходять на роботу в спеціальні кафе на повний чи неповний робочий день: як це

Чи знали ви, що домашні улюбленці теж ходять на роботу, але не в Україні, а в Китаї - як все це відбувається. і куди саме ходять коти і собаки працювати?

Джейн Сюе вирішила відправити свою собаку на прізвисько ОК на перший день роботи в середині вересня. Цей крок був для неї схожим на те, як батьки проводжають своїх дітей до школи. Сюе прагнула, щоб її собака мала можливість отримати нові враження, адже вона та її партнер зазвичай бувають вдома лише на вихідних.

Для неї відправлення ОК до кафе стало ідеальним рішенням. Собака могла б гратися з іншими тваринами, а також уникнути самотності. Кафе для домашніх тварин в Китаї стало процвітаючим бізнесом, де відвідувачі мають можливість спілкуватися з тваринами, що вільно бродять по закладу.

Китайські собаки і коти ходять на роботу в спеціальні кафе
Китайські собаки і коти ходять на роботу в спеціальні кафе

Це дозволяє власникам кафе підвищувати ціни за унікальний досвід, адже клієнти, які відвідують кав’ярні для котів і собак, зазвичай сплачують за вхід від 30 до 60 юанів, що еквівалентно приблизно 4-8,5 доларів США. Або ж вони просто замовляють щось, наприклад, чашку кави.

ОК оточена чотирилапими друзями по іграх, робота собаки в кафе допомагає Сюе та її партнеру зекономити гроші. Якщо вони залишають тварину вдома, їм доводиться цілий день використовувати кондиціонер, що є витратним. Її ідея може здаватися незвичною, проте в Китаї це стає все більш популярним явищем.

Китайські собаки і коти ходять на роботу в спеціальні кафе
Китайські собаки і коти ходять на роботу в спеціальні кафе

Цю тенденцію називають “Zhengmaotiaoqian”, що означає “заробити гроші на закуски”. Тобто домашні тварини насправді працюють, виконуючи обов’язки в кафе – як на неповний, так і на повний робочий день. Після роботи вони повертаються додому до своїх господарів на ніч, так само, як це роблять люди. Власник кафе спостерігає за собакою, щоб впевнитися, що вона добре взаємодіє з відвідувачами та гармонійно спілкується з іншими собаками, перш ніж прийняти її на роботу.

Таким чином, зараз все більше людей в Китаї віддають котів і собак на роботу. Станом на 2023 рік у країні існувало понад 4000 компаній, пов’язаних із котячими кафе, що свідчить про зростаючу популярність цього формату бізнесу.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.