Що не можна дарувати дітям на День Святого Миколая: 5 простих правил, яких варто дотримуватись

З 2023 Святий Миколай обіцяє навідуватися до українських домівок в ніч на 9 грудня та лишити подарунки найчемнішим дітям. Цього року це буде ніч проти середи.

Усі батьки вже задумуються про те, який подарунок обрати своїй дитини на День Святого Миколая. Правда, мало хто знає, що існують правила та рекомендації щодо того, що не варто дарувати в це особливе свято. Це все пов’язано з давніми повір’ями людей та діяннями самого Святого Миколая, тому варто ознайомитися з ними та дотримуватися.

  • Оскільки День Святого Миколая – традиційно родинне свято, не рекомендується дарувати дітям різноманітні гаджети. Це може відвернути їх увагу від сім’ї, від чого в цей день краще утриматися.
    Від занадто дорогих подарунків чи коштовностей теж варто відмовитися, та лишити подібні дари на більш масштабне свято – Різдво чи Новий рік. Та і навряд чи багатьом дітям будуть цікаві коштовні дарунки, тому обов’язково враховуйте їх інтереси.
  • Поганим знаком вважаються подарунки на військову тематику, іграшкову зброю тощо.
  • Найменшим дітям у цілях безпеки не варто дарувати іграшки з дрібними або гострими деталями.
  • Також не рекомендується дарувати гроші, або іграшки у вигляді коштовностей та грошей. Вважається, що для цього свята треба уважно підбирати подарунки, аби вони відповідали бажанням дитини, проте не були надто коштовними чи масштабними.

5 речей, які не можна дарувати дітям на Святого Миколая

Що традиційно дарували дітям на Миколая протягом історії

  • Традиція подарунків пішла з середньовічної Німеччини, де спочатку напередодні свята, а згодом і таємно вночі батьки дарували дітям теплий одяг.
  • Згодом почали дарувати дітям ласощі, шкільне приладдя, а також іграшки – і все складали або в ретельно начищені та відремонтовані черевички, поставлені поблизу камінів, або в панчохи, що підвішували на камін.
  • З часом дітки почали писати листи, де розповідали Миколаю про свої добрі справи, вибачалися за погані та розказували про свої бажання.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.