Що не можна дарувати дітям на День Святого Миколая: 5 простих правил, яких варто дотримуватись

З 2023 Святий Миколай обіцяє навідуватися до українських домівок в ніч на 9 грудня та лишити подарунки найчемнішим дітям. Цього року це буде ніч проти середи.

Усі батьки вже задумуються про те, який подарунок обрати своїй дитини на День Святого Миколая. Правда, мало хто знає, що існують правила та рекомендації щодо того, що не варто дарувати в це особливе свято. Це все пов’язано з давніми повір’ями людей та діяннями самого Святого Миколая, тому варто ознайомитися з ними та дотримуватися.

  • Оскільки День Святого Миколая – традиційно родинне свято, не рекомендується дарувати дітям різноманітні гаджети. Це може відвернути їх увагу від сім’ї, від чого в цей день краще утриматися.
    Від занадто дорогих подарунків чи коштовностей теж варто відмовитися, та лишити подібні дари на більш масштабне свято – Різдво чи Новий рік. Та і навряд чи багатьом дітям будуть цікаві коштовні дарунки, тому обов’язково враховуйте їх інтереси.
  • Поганим знаком вважаються подарунки на військову тематику, іграшкову зброю тощо.
  • Найменшим дітям у цілях безпеки не варто дарувати іграшки з дрібними або гострими деталями.
  • Також не рекомендується дарувати гроші, або іграшки у вигляді коштовностей та грошей. Вважається, що для цього свята треба уважно підбирати подарунки, аби вони відповідали бажанням дитини, проте не були надто коштовними чи масштабними.

5 речей, які не можна дарувати дітям на Святого Миколая

Що традиційно дарували дітям на Миколая протягом історії

  • Традиція подарунків пішла з середньовічної Німеччини, де спочатку напередодні свята, а згодом і таємно вночі батьки дарували дітям теплий одяг.
  • Згодом почали дарувати дітям ласощі, шкільне приладдя, а також іграшки – і все складали або в ретельно начищені та відремонтовані черевички, поставлені поблизу камінів, або в панчохи, що підвішували на камін.
  • З часом дітки почали писати листи, де розповідали Миколаю про свої добрі справи, вибачалися за погані та розказували про свої бажання.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?