Яке церковне свято 2 грудня і кому сьогодні молитися матусям про здоровий сон своїх немовлят. Іменини

У суботу, 2 грудня — йде 336 день року. До новорічних свят залишилось 29 днів. Іменини сьогодні святкують Володимири, Маргарити та інші. В народному календарі – Авакумів день, Авакум.

В новому церковному календарі 2 грудня — день пам’яті одного з 12-ти малих пророків: святого Авакума. За народним календарем сьогодні святкують Авакумів день.

Іменини цього дня — в Андрія, Степана, Сергія, Миколи, Матвія, Маргарити, Тамари, Марії, Мірри, Кирила, Івана, Володимира, Афанасія, Бориса.

Люди, що народились 2 грудня, мають свій талісман — камінь змійовик. Людство знало цей камінь з давніх часів. Його вважали лікувальним каменем та лікували ним головні болі та мігрені.

2 грудня в новому церковному календарі згадують святого Авакума. Він був одним з 12-ти малих пророків та зміг передбачити чимало майбутніх подій.

Святий Аввакум
Святий Аввакум

Народився Авакум в Єрусалимі, у VII столітті. Згідно з церковними переказами — саме Авакум зробив декілька важливих історичних передбачень, серед яких — і взяття Вавілону в полон Ізраїлем. Також Авакум передбачав прихід Месії, а ще – падіння храму в Єрусалимі.
Ще в церковних писаннях сказано, що прожив святий пророк до глибокої старості. Він врятував пророка Даниїла від голоду, нагодувавши його їжею.

В народі святий Авакум вважався покровителем дітлахів. Цього дня, 2 грудня, прийнято молитися цьому святому і просити його про здоровий сон для маляток, які плачуть ночами. Також святого просять про зцілення від травм, недобрих людей, хвороб та захисту від злих духів.

Головні прикмети на 2 грудня

Прикмети на 2 грудня
Прикмети на 2 грудня

Народні прикмети на цей день кажуть, що не треба сьогодні будувати якісь плани та починати будь-які справи. Все одно вони закінчаться не дуже гарно.

Ті, хто дотримаються Різдвяного посту — можуть сьогодні з’їсти рибу, гарячі страви з рослинною олією. Можна також випити трохи кагору.

За народними прикметами сьогодні чистять оселю від негативної енергії. З будинку викидають усі непотрібні речі, або роздають їх нужденним людям. Провести цей день краще в сімейному колі, можна зайнятись вишиванням, шиттям або в’язанням.

За народними прикметами сьогодні прогнозують погоду на найближче майбутнє.

  • якщо мороз малює на вікнах візерунки – весна буде пишною та з великою кількістю зелені;
  • ворони гучно каркають — зовсім скоро почнеться заметіль;
  • кішка спить увесь день — скоро буде холодно;
  • вночі зірки на небі яскраві — скоро прийдуть сильні морози;
  • навколо місяця помітно тьмяне коло — до заметілі;
  • гуси ховають свої голови під крила — скоро прийдуть сильні морози;
  • в морозну погоду співає півень — можна чекати на скоре потепління;
  • мороз буде, якщо кури раненько на сідало повсідалися;
  • снігу багатенько насипало — наступного року сінокіс буде багатим.

За народними традиціями 2 грудня молоді і незаміжні дівчата влаштовували посиденьки, на яких займались вишивкою і розповідали цікаві історії.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.