Діти пишуть листи Святому Миколаю, а дорослі – привітання: як це зробити правильно – покрокова інструкція

Цьогоріч трішки незвично відзначати День Святого Миколая 6 грудня. Натомість малюки обов'язково напишуть листи Чудотворцю, а дорослі розішлють вітання рідним та друзям.

Традиція писати листи Святому Миколаю надзвичайно поширена серед українських дітей. Всім малюкам добре відомо, що в ніч з 5 на 6 грудня святий кладе під подушку подаруночки. Але не всім діткам, а тільки тим, хто поводився чемно протягом року. Розбишаки вранці знайдуть у ліжку тільки різки, що попереджають про необхідність подумати про власну поведінку.

Як написати лист Святому Миколаю

Малята записують свої бажання, щоб чудотворець мав можливість їх виконати. Батьки зазвичай допомагають нащадкам це зробити, особливо тим, які ще не навчилися писати. Є певні правила звернення до Святого Миколая:

  1. Писати треба обов’язково від руки.
  2. На початку листа привітатися з добрим дідусем.
  3. Назвати себе і місце проживання.
  4. Розповісти про свої захоплення.
  5. Перерахувати добрі справи, які було зроблено протягом року.
  6. Перерахувати власні бажання.

Батьки мають попередити дитину, що Святий Миколай приносить не всі бажані подарунки, а лише ті, що вважає за потрібне. Просити у святого можна не лише матеріальні блага, але й духовні – здоров’я, перемоги, друзів тощо.

Як написати лист Святому Миколаю

Лист запаковується в конверт, на якому вказується адреса резиденції: м.Київ, вул. Хрещатик, 22, 01001. Можна також залишити його на підвіконні чи покласти до морозилки, де добрий дідусь обов’язково захочу охолодитися після дороги. Якщо вдома є святкова шкарпетка, можна покласти конверт туди й підвісити її на видному місці.

Вітання до Дня Святого Миколая

Хай Микола до оселі

Принесе калач із медом,

Купу добрих побажанків

Й українську вишиванку!

Ще краплиночку любові,

Щоб рідня жила в здоров’ї,

Щоб вернулися солдати

З перемогою вітати!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.