Яке церковне свято відзначають 12 грудня і чому в цей день прийнято запалювати свічки в хаті. Традиції

У вівторок, 12 грудня в церковному календарі — день пам'яті святого Спиридона. Йде 346-й день року, а до новорічних свят залишається 19 днів. Іменини святкує Олександр.

У вівторок, 12 грудня, християни православної української церкви згадують Олександра Єрусалимського. Інформації про життя цього священномученика в церковних переказах збереглося мало. Відомо, що його життя прийшлося приблизно на II століття.

12 грудня - день святого Спиридона
12 грудня – день святого Спиридона

Олександр працював пастором і навчався в Климента Олександрійського. Одного разу він перебував в Єрусалимі і зробив уклін святим місцям. Після цього святому вдалося почути Господні одкровення. Саме під час них Олександр зрозумів, що його призначення — допомагати патріарху Наркісу. Коли патріарх вмер — Олександр став на чолі церкви. Коли ж імператором став Декій — священномученика вкинули до в’язниці за те, що він вірив у Христа. Невдовзі він помер у заточенні.

Традиції дня

Традиції 12 грудня
Традиції 12 грудня

Згідно з народними традиціями і прикметами — людина, що народилася 12 грудня, буде мати гармонічні стосунки з іншими людьми та досягне успіху у будь-якій сфері.

Згідно своїм віруванням наші предки на Спиридона запалювали якомога більше свічок — аби не сидіти в темряві і зробити кімнати світлими. Вважалося, що світло від свічок може притягнути талан.

Прикмети на 12 грудня

Прикмети 12 грудня
Прикмети 12 грудня

На 12 грудня існує декілька цікавих прикмет:

  • Ранок похмурий — весна прийде рано;
  • Сонце світить ясно — на Різдво теж роз’ясниться;
  • Вночі зорі яскраві — літо буде спекотним, а зима — прохолодною;
  • Гілочки ялівцю схилились вниз — невдовзі настане заметіль;
  • Ранок похмурий — весна буде ранньою;
  • Протягом дня змінюється напрямок вітру — наступного року врожай буде багатим;
  • Іній випав на дерева — врожай наступного року буде багатим;
  • Горобці тягають до своїх гніздечок пух та пір’я — невдовзі будуть великі морози.

Іменини 12 грудня відзначають Олександри.

Люди, що народилися 12 грудня, мають свій талісман — діамант. Це дорогоцінний камінь, який з давніх часів вважався найбільш коштовним. З давніх часів наші предки вірили, що споглядання на діамант заспокоює та позбавляє від втоми.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.