Яке 28 грудня, церковне свято і що зробити цього дня, аби весь рік бути щасливим: народні прикмети

Четвер, 28 грудня – це 362 день року за григоріанським календарем. До новорічних свят лишається 3 дні. Розповідаємо, хто цього дня святкує іменини і яке церковне свято за новим стилем.

В четвер, 28 грудня, в міжнародному календарі свят відзначають день кіно. В християнській церкві вшановують пам’ять 20 тисяч мучеників. Їх катування і смерть сталися за часів правління імператора Максиміана, в IV столітті.

Імператор видав наказ, згідно з яким в країні руйнувалися усі храми, а кожного, хто вірить в Іісуса Христа — жорстоко карали. В той період єпископом в Никодимії працював святий Кирило, що поширював серед язичників істинну християнську віру. Одна із жриць на ім’я Домна, що мешкала в палаці імператора — зацікавилась проповідями Кирила, прийшла до нього і попросила її охрестити. Після таїнства дівчина стала допомагати нужденним людям.

В імператорському палаці дізналися, що колишня жриця стала християнкою, схопили її і почали катувати. Вона пішла на хитрість і вдала із себе божевільну. Після того її викинули на вулицю. Тоді Домна вирішила відправитись до монастирю, перевдягнувшись чоловіком. В монастирських печерах вони жила на самоті доволі довго, допоки імператор не вирішив відшукати Домну.

Традиції на 28-й день грудня
Традиції на 28-й день грудня

Разом із воїнами правитель дійшов до монастирю, де дівчина колись жила. В той час йшло служіння, в якому приймали участь 20 тисяч християн. Імператор побачив їх і наказав, щоб вони поклонилися ідолам. Але всі християни відмовились і були за це вбиті.

Домна повернулась до міста і дізналась про те, що сталось. Дівчина відразу пішла до імператора і відкрилась йому. Він одразу наказав її стратити.
Іменини 28 грудня в Ігнатія, Дорофея, Петра і Симона. Талісман цього дня — дорогоцінний камінь опал. Він буває різного кольору і залежно від цього має різноманітні властивості. Наприклад, опал червоного кольору має символічне значення і означає спонтанність, креативність, пристрасть.

Цього дня треба обов’язково впустити до будинку колядників. А ще на цей день існує традиція, згідно з якою вся родина повинна зробити разом якусь справу. Тоді весь рік буде здоровим та щасливим.

Головні прикмети 28-го дня грудня:

Прикмети на 28 грудня
Прикмети на 28 грудня
  • горобці весело цвірінькають — скоро настане потепління;
  • хмарний день — літо буде холодним і дощовим;
  • риба у водоймищах веде себе неспокійно — невдовзі засніжитиме;
  • погода без вітру, а на деревах випав іній — рік буде вдалим і врожайним;
  • снігопад дуже густий — наступного року буде гарний врожай хліба;
  • собака лягла на сніг — скоро буде хуртовина;
  • іній випав на скирти — літо буде дощовим.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.