Коли Водохреще у 2024 році: точна дата, традиції і сильна молитва, яку потрібно прочитати християнам

Водохреще або Хрещення Господнє - християнське свято, яке в 2024-му році українці вперше відзначать в іншу дату. Розповідаємо, коли святкувати Водохреще цьогоріч і яку сильну молитву треба почитати.

Вже в цьому, 2024 році українці будуть святкувати Водохреще за новим стилем. Якщо раніше це церковне свято відзначали 19 січня, то зараз дата святкування змістилася відповідно до новоюліанського стилю. Відтепер це свято припадає на 6 січня. Тож через шість днів після Нового року християнам потрібно посвятити воду в церкві.

Коли та за якими традиціями святкують Водохреще у 2024 році
Коли та за якими традиціями святкують Водохреще у 2024 році

Водохреще — одне із головних християнських свят у церковному календарі. Воно символізує Хрещення Господа нашого Іісуса Христа на Йордані. В церковних традиціях цю подію називають найважливішою. В день Водохреща в церквах проводять обряди та служби. Наприклад, священнослужителі освячують воду, занурюючи в неї хрест. Вважають, що після цього обряду вода набуває особливої духовної сили, стаючи святою.

В церковних переказах сказано, що у віці 30-ти років Іісус Христос прийшов до річки Йордан, щоб похреститися. Таїнство Хрещення провів над молодим чоловіком Іоан Хреститель. Ця подія стала для сина Божого дуже значущою, бо відразу після неї Господній дух схилився над Іісусом перетворившись на білого голуба.

Водохреще-2024: історія свята
Водохреще-2024: історія свята

Після Хрещення Іісус Христос розпочав свою публічну службу. І саме тому для християн по всьому світові Водохреще вважається особливим церковним святом.
Вода, яку освячують цього дня — вважається цілющою. Її після освячення зберігають в окремих ємностях протягом одного року. Вона допомагає вилікуватись від хвороб.

Молитва, що виконає ваші найзаповітніші бажання

Сильна молитва до свята Водохреща-2024
Сильна молитва до свята Водохреща-2024

Господи Ісусе Христе, Сину Божий. Не прогнівайся на моє серцеве прохання, але й не відмов у нескінченній милості. Благослови мене на виконання бажання і відкинь усі чортові прірви. Нехай усе задумане збудеться і нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?