Благовіщення Пресвятої Богородиці: нова дата свята, традиції і прикмети — що можна робити в цей день

Благовіщення Пресвятої Богородиці – церковне свято, яке В 2024-му році його відзначають в іншу дату. "Одному Факту" вже відома точна інформація з цього приводу. Ділимося нею із нашими читачами.

Благовіщення Пресвятої Богородиці — свято із нерухомою датою. Після того, як українська православна церква перейшла на новоюліанський календар, ця дата зазнала певних змін. “Один Факт” розповідає, коли в цьому році святкують Благовіщення і які традиції та правила в свята існують взагалі.

Благовіщення Пресвятої Богородиці: точна дата святкування
Благовіщення Пресвятої Богородиці: точна дата святкування

Благовіщення Пресвятої Богородиці у 2024 році: коли святкують згідно із новим календарем

Благовіщення однаково значуще і для християн, і для вірян католицької церкви. За давньою традицією його відзначають до Великодня.

До переходу на новий календарний стиль Благовіщення завжди відзначали 7 квітня. Зараз, коли УПЦ з 1 вересня 2023 року перейшла на новий стиль – дата святкування Благовіщення змінилася. Тепер його відзначають на 13 днів раніше: 25 березня.

Головна мета Благовіщення: нагадати християнам української православної церкви, що Син Божий Їісус Христос спустивсь на Землю, аби захистити і вберегти її мешканців від гріхів.

Свято Благовіщення присвячене земним подіям з життя Іісуса Христа та Діви Марії. Відзначати свято почали в III столітті нашої ери. Спочатку його називали інакше — Звіщенням, Привітанням Марії або Зачаття Христа. Благовіщення — церковна історія про благу звістку.

Згідно з однією з церковних легенд, саме цього дня до Діви Марії завітав архангел Гавріїл із важливим повідомленням. Він приніс звістку про те, що Марія — Благословенна між усіма жінками. З цього моменту почав реалізовуватися Божий задум, а саме — відкриття вірянам дороги до Бога і Царства Божого. До речі, на території України зберігається на фресці і мозаїці у Софії Київській. Вони датуються XI століттям.

Благовіщення Пресвятої Богородиці-2024: головні прикмети і традиції свята

Благовіщення-2024: прикмети на це свято
Благовіщення-2024: прикмети на це свято

На Благовіщення існує декілька прикмет, в які вірили наші предки:

  • грім та гроза на Благовіщення — до великого врожаю горіхів;
  • перелітні пташки повертаються — до скорого настання літа;
  • сніг ще лежить і не тане — весняні рослини зійдуть швидко та успішно;
  • дощ вказує на великі врожаї жита;
  • сонце вийшло на небі на Благовіщення — рік буде щасливим і безтурботним.

Нові статті

Схожі статті

Рідний брат Тіни Кароль одружився з сестрою відомої української актриси: у них народилася донечка (ФОТО)

Тіна Кароль та Ірма Вітовська є родичками, і це все через те, що брат співачки одружений із сестрою акторки - що відомо про подружжя, яке має донечку?

“Увага! Туристи відпочивають”: 10 літніх фото, які піднімуть вам настрій – хто впізнав себе?

Літо – чудова можливість не тільки гарно відпочити біля води та на пляжі. Тепла погода створює простір для креативу і гумористичних світлин для родинного альбому. Дивіться добірку фото з пляжів/

“А ще, я йду”: телеведуча 1+1 Наталія Островська зізналась, що йде з екранів та назвала реальну причину

Ведуча ТСН Наталія Островська приголомшила новиною, що найближчим часом її не буде на екрані та розсекретила причину. Подробиці особистого життя.

“Це був період рагульства”: 42-річна Ольга Фреймут розповіла всю правду про своїх колишніх чоловіків

Аристократиня Ольга Фреймут мала бурхливе життя, але вибрала лише одного чоловіка, якому народила двох дітей: що відомо про екс-чоловіків зірки?