Ось так моя бабуся навчила мене готувати тоненькі млинці на молоці до Масниці: ділюсь із вами рецептом

Масниця — свято, яке відзначають перед Великим постом. Завершується вона в Прощену неділю. Цього дня печуть млинці. "Один Факт" підготував рецепт найсмачніших млинців до Масляної. Спробуйте!

Масниця — одне із найбільш популярних в Україні свят, яке відзначають на початку весни або наприкінці зими. Це свято також відомо під іншими назвами: Колодій або Сиропуст.
Українці святкують Масляну протягом цілого тижня. В 2024 році це свято прийшлося на період із 11 по 17 березня. Завершується цей тиждень Прощеною неділею, коли всі люди просять пробачення у родичів, друзів та знайомих. А ще цього дня, як і протягом всього попереднього тижня — печуть млинці і доповнюють їх різноманітними начинками.

Рецепт смачних млинців до Масниці
Рецепт смачних млинців до Масниці

“Один Факт” підготував до Масниці рецепт тоненьких млинців на молоці. Для їх приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • курячі яйця: 3 штуки
  • сіль: 1/3 чайної ложки;
  • цукор: 1,5-2 столових ложки;
  • пшеничне борошно: 150 г;
  • молоко коров’яче: 400 мл;
  • олія рослинна: 1 столова ложка.

Далі наводимо покроковий рецепт приготування тоненьких млинців.

Тоненькі млинці на молоці: покроковий рецепт
Тоненькі млинці на молоці: покроковий рецепт

Крок № 1. Вилийте молоко в окрему каструлю. Поставте на середній вогонь і трохи підігрійте.

Крок № 2. В окрему миску розбийте курячі яйця. До них додайте сіль за смаком і цукор. Збийте всі складові вінчиком, допоки ця маса не стане однорідною.

Крок № 3. До збитих яєць додайте поступово пшеничне борошно, яке попередньо просійте через дрібне сито. Перемішуйте масу на млинці. Якщо вона замішується тяжко — поступово вливайте тепле молоко. Такий механізм замішування дозволить замісити на млинці тісто без грудочок.

Крок № 4. Поступово додайте до маси решту молока. Замісіть рідке тісто на млинці. Далі — додайте в нього норму рослинної олії і знов перемішайте.

Крок № 5. Змастіть розігріту пательню рослинною олією. Вилийте на поверхню сковорідки перший ополоник рідкого тіста. Розподіліть його таким чином, щоб воно повністю покрило тонким шаром усю поверхню.

Крок № 6. Дочекайтесь, коли тісто підрум’яниться по краях — потім переверніть млинець на інший бік. З кожної сторони обсмажуйте тоненький млинець по 20-30 секунд.

Крок № 7. Зніміть готовий млинець і покладіть на широку тарілку. За бажанням можете змастити кожен з них шматочком вершкового масла. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки рідке тісто повністю не закінчиться.

Готові млинці подають до столу разом із смачними начинками: варенням, сиром, згущеним молоком та іншими
Готові млинці подають до столу разом із смачними начинками: варенням, сиром, згущеним молоком та іншими

Подавайте готові млинці до столу з варенням, згущеним молоком, сиром або іншим смачним наповненням. Куштувати цю страву краще за все зі сметаною.

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.