Благовіщення Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день, прикмети на церковне свято 25 березня 2024

Благовіщення відзначають у той день, коли Діва Марія дізналася, що перебуває при надії та невдовзі народить Божого Сина. А для наших вірян це ще й свідчення початку весняно-літнього півріччя.

За новим календарем, до якого поки звикли не всі українці, Благовіщення відзначатимемо 25 березня, а не 7 квітня, як це було раніше. Марія, яка виховувалася в єрусалимському храмі, звісно ж, була благочестивою дівою, попри те, що мала чоловіка Йосипа.

Дитинча вона зачала від Святого Духа. Цю новину сповістив Матері Божій Архангел Гавриїл. Попервах було трішки лячно, що має виносити Месію, та згодом Марія підкорилася волі Божій. Рівно через 9 місяців 25 грудня Христос і народився.

Коли і як відзначати Благовіщення

Зазвичай цього дня люди тягнуться до церкви, щоб посвятити сіль. Її не використовують просто так під час готування страв. Тримають це Благовіщенське диво про всяк випадок задля зцілення хворих чи щоб підсолити весільний коровай.

На Благовіщення заведено випускати в небо голубів. Птахи мають долетіти до неба й сповістити янголам-охоронцям про все, що хорошого трапилося з людиною протягом року.

Християни здійснюють паломництва до святих місць, щоб 25 березня попросити у Господа про найзаповітніше. Небеса цього дня відкриваються, і Бог усіх чує. У цей день дозволяється не дотримуватися сурового посту – можна з’їсти трішки риби, приправити страви олією, пригубити вина.

Коли і як відзначати Благовіщення

Жінки у цей день збирають лікарські рослини, сила яких неабияк збільшується на Благовіщення. А ще протягом дня вимовляють ім’я свого чоловіка. Якщо зробити це 40 разів, в родині запанують любов і злагода.

Чого не можна робити в цей день:

  • відкладіть важку роботу;
  • не йдіть нікуди з дому;
  • не беріть грошей у борг та не позичайте свої;
  • не стрижіться та не фарбуйте волосся;
  • не вбирайтеся в нові речі.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?