Як правильно попросити захисту та міцної родини у Димитрія Донського 1 червня: найсильніша молитва

В суботу, 1 червня православна церква згадує князя Димитрія Донського. Про що моляться цьому святому покровителю і в якій саме молитві до нього звертаються? "Один Факт" розповість детальніше.

Благовірний великий князь Димитрій Донський народився в 1350 році. Батьки виховували його в благочесті та славі, тому з дитячих років Димитрій полюбив Бога.

Дитинство хлопця пройшло під опікою та впливом святого митрополита Олексія. Він був товаришем його батька, Іоанна Красного, а в подальшому митрополит став вихователем майбутнього великого князя Донського та його опікуном.

З юних років Димитрій знаходився в оточенні подвижників благочестя, що допомогло йому розвинути в собі такі якості, як мужність, сміливість, терпіння, вміння без страху дивитись в обличчя смертельній небезпеці.

Вже з 9-ти років Димитрію доводилося бувати в Орді. Саме там хлопчик навчився розпізнавати підступні наміри татар.

В 13 років Димитрій вже став Великим князем завдяки своєму миролюбному характеру. В 1370-ті роки молодий князь розпочав боротьбу із Золотою Ордою, а в 1380-му році зміг виграти битву на Куликовому полі та на честь цієї перемоги збудував монастирі Пресвятої Богородиці.

Димитрій Донський вів безперервну боротьбу із зовнішніми та внутрішніми ворогами протягом 26 років. У вічність князь відійшов 19 травня 1389 року, коли йому виповнився лише 41 рік.

Про що просять християни в святого Димитрія Донського?

День памʼяті святого князя Димитрія Донського православні християни вшановують щороку 1 червня за старим стилем. В молитві до благовірного князя віряни шукають захисту в родинних справах, прохають святого подарувати міцні відносини із партнером, здоровʼя дітям та достойного чоловіка.

Звернутись до Димитрія Донського 1 червня можна наступною молитвою.

О, святий угодник, праведний Димитріє! Подвигом добрим подвизався на землі, сприйняв єси на небесах вінець Правди, який Господь приготував усім, хто любить його. Тим же дивлячись на святий твій образ, радіємо про преславне закінчення твого життя і шануємо святу пам’ять твою.

Ти ж, стоячи перед Божим Престолом, прийми молитву нашу і до Всемилостивого Бога її принеси, про що порбачити нам усілякий гріх і поміч нам надати проти підступу диявольського та визволити від усіляких скорбот.

Але й праведно проживемо в нинішньому віці і сподобимся товїм предстанням, якщо і негідні есми, бачити блага на землі живих, славлячи Єдиного в святих своїх прославленого Бога, Отця, і Сина, і Духа святого. Амінь.

Про що просять християни Димитрія Донського 1 червня
Про що просять християни Димитрія Донського 1 червня

Згідно з народними прикметами, в день памʼяті святого князя Димитрія Донського на городі можна висаджувати огірки. Їх врожай виросте великим. Цього дня господині з давніх часів випікали вдома короваї з пирогами та варили вареники. Вважалося, що якщо нагодувати цими стравами жебраків, плашок чи безхатніх тварин — то в оселю прийде великий фінансовий достаток.

Народні прикмети в день памʼяті Димитрія Донського 1 червня кажуть, що якщо на траві довго тримається роса – то це до грози. Погода невдовзі погіршиться, якщо раки з річки на берег вилазять. А ось дощик 1 червня – до посушливого місяця.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?