Народні прикмети на Трійцю 2024: не робіть цього 23 червня, щоб віку собі не вкоротити – головні заборони

В 2024 році християни української церкви відзначають свято Трійці 23 червня. "Один факт" розповість, які традиції, забобони і заборони існують в одне з найбільших релігійних свят року.

Свято Пресвятої Трійці — одне із найважливіших у всьому році. Християни відзначають його на 50-й день після Великодня. В 2024 році ця дата припадає на 23 червня.
Інша назва Трійці — Зелені свята. Присвячені вони пресвятій Трійці, а саме — Богу Отцю, Богу Сину і Святому Духу.

Трійця 23 червня 2024 року: прикмети свята

Трійця 2024: головні прикмети свята
Трійця 2024: головні прикмети свята

Предки наші вірили в те, що коли на Трійцю прилітають до села чи міста стрижі – невдовзі буде тепла погода.

  • Дуже тепло на вулиці на Зелені свята — огірки вродять добре.
  • Дощ пішов на Трійцю — можна чекати на гарний врожай і велику кількість грибів у лісі.
  • На Трійцю холодно — літо буде прохолодним і дощовим.

Трійця 2024: головні заборони

З давніх давен на свято Трійці християни дотримуються певних заборон. В цей день наші пращури намагались не працювати на городі. Також не рубали дрова та не відвідували на Зелені свята цвинтар.

Вважалось, якщо на Трійцю знехтувати правилами та вдатись до фізичної праці — то посіви або скотина в селі можуть загинути.

Заборона на роботу цього дня — це не лише тому, що працювати під час релігійного свята грішно. Християни таким чином намагаються зосередитись на духовній сфері свого життя.

Поминати покійних родичів на Трійцю — не дуже добра справа. Краще відвідати кладовище напередодні великого християнського свята — у Батьківську суботу.

Наші пращури казали, що на Трійцю не можна купатися. Відкриті водойми в цей день несуть в собі скриту небезпеку. Людина, що знехтувала цим правилом і вирішила викупатись в річці або озері — може потонути. Ба більше — митися протягом усього Троїцького тижня заборонялось навіть в лазні. Єдиний день, коли можна було зробити послаблення — це на четвертий день після Трійці.

Трійця 23 червня 2024: сьогодні не можна вінчатись та працювати на городі
Трійця 23 червня 2024: сьогодні не можна вінчатись та працювати на городі

Молодята на Трійцю ніколи не вінчались в церквах. Здавна вважалось, що шлюб, укладений в день великого християнського свята — щасливим точно не буде.

Цього дня заборонено пліткувати, відмовляти у допомозі нужденним та заздрити оточуючим людям.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.