Чи можна молитись, лежачи в ліжку: священник розповів, що може стати гріхом та які є правила молитви до Бога

Молитва – головний інструмент спілкування із Богом. Зазвичай прихожани церков моляться стоячи. Але іноді ситуація потребує звертатись до Всевишнього у молитві сидячи або лежачи. Чи можна так робити?

Молитва – духовний акт спілкування з Богом. Саме через неї багато православних християн висловлюють свої прохання, подяку, почуття і просто думки.

Молитва до Бога може мати різноманітний зміст і форму – в залежності від особистих переконань людини та релігійних традицій тієї чи іншої віри.

В православних християн прийнято молитися в церкві, стоячи перед іконами або ставши на коліна. Втім, за словами священників – таке правило не є обовʼязковим.

Священники розповіли, чи можна молитись сидячи або лежачи
Священники розповіли, чи можна молитись сидячи або лежачи

Іноді людина може почуватись погано через хворобу і тому читати молитву стоячи їй важко.

В такому випадку церква дозволяє молитись сидячи або в лежачому положенні – з ліжка.
Священники зазначають – якщо перед вами постає вибір молитися, лежачи або взагалі пропустити молитву, то краще обрати перший варіант.

Представники церкви також наголошують на тому, що Бог приймає щиру молитву, навіть якщо ви звертаєтеся із нею в сидячому положенні або навіть сидячи за кермом автомобілю.

Адже Всевишній не дивиться ані на те, що хтось молиться лежачи, сидячи або стоячи. Він звертає увагу лише на те, чи є у вашому серці любов до нього та всього, що вас оточує.

Взагалі ніхто із священнослужителів не може точно сказати, як правильніше і з якою частотою потрібно молитись. В першу чергу під час молитви потрібно… розслабитись. І розмовляти із Богом, немов із своїм найкращим другом.

Особистий контакт із Всевишнім, проявлений у молитві – унікальне таїнство. Його зовсім не потрібно сприймати, як перелік бажань, які ваш друг Господь повинен швидко виконати.

Розмова з найліпшим другом – це, перш за все, здатність йому подякувати. За те, що приділив вам увагу або ж за те, що просто слухає людину і без слів розуміє її. Та вміє пробачати.

Де краще молитись?

Священники розповіли, де краще за все молитися
Священники розповіли, де краще за все молитися

На думку священнослужителів – молитись можна в будь-якому місці. Адже локація в розмові із Богом не так важлива, як ті почуття, які ви в ній відчуваєте. Головне, щоб ви самі відчували затишок та комфорт, а ще – могли б відчути духовну присутність Бога.

Тому для щирої молитви можна обрати і робочий офіс, і маршрутне таксі, і домашнє ліжко.

Коли ідеальний час для молитви?

Найкращого часу для молитви і розмови з Господом теж не існує. Будь-яка година доби ідеально підходить для того, аби помолитися та очистити душу від гріховних тягарів.

Молитва не може бути другорядною справою. Для духовного контакту із Всевишнім потрібно виділяти час регулярно і щоденно.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?