Акаунт Валентини Хамайко використали шахраї: надсилали родичам і друзям ведучої слізні прохання про допомогу

Інтернет-шахраї зламали сторінку в Телеграмі відомої ведучої і стали від її імені збирати гроші у підписників акаунту. Повелися на цю провокацію навіть родичі Валентини Хамайко.

Аферисти запустили в мережу спеціальний бот, який виявив номер телефону ведучої каналу “1+1”. Зламавши сторінку у Телеграмі і дізнавшись особисті дані Валентини Хамайко, зловмисники почали розсилати фейкові повідомлення від імені знаменитості.

Донька Валентини зазвичай перед сном заходить на мамину сторінку в Телеграмі і слухає казочку на ніч. А одного вечора дівчинка не змогла цього зробити. Додаток несподівано зажадав проходження авторизації, хоча був давно прив’язаний до планшета і зазвичай зайти в нього можна було безперешкодно.

Валентина Хамайко несподівано дізналася про збір коштів від її імені

Тоді ніхто не звернув уваги на подібну прикрість. А наступного дня Валентині зателефонував знайомий і поцікавився, чи й справді вона проводить збір грошей. Так жінка дізналася, що від її імені діють шахраї.

У свій акаунт у ТГ вона більше зайти не могла, оскільки хтось змінив пароль. Тож довелося просити друзів, аби надіслали скриншоти з листування буцімто від її імені. З’ясувалося, що хакери просили гроші у криптовалюті, щоб вирахувати їх було практично неможливо. Злочинці добре обізнані з ситуацією і просили допомогти чоловіку Андрія, який нині воює.

Донька Валентини Хамайко не змогла послухати казочку на ніч

Валентина була неймовірно збентежена новиною про хакерів. Відчувала провину перед людьми, адже більшість повірила у правдивість повідомлень із вимаганням грошей. Дехто навіть устиг зробити переказ.

Листування було настільки майстерно організовано, що навіть чоловік сестри знаменитості повірив у його правдивість, не запідозривши нічого лихого. Звісно, Хамайко написала заяву до кіберполіції. Та чи зуміють спеціалісти вирахувати електронні гаманці злодіїв, певності немає.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?