Великий друг України: Джек Глісон з “Гри Престолів” в рожевій панамі декламував вірш Сергія Жадана

Підтримка українців від ірландського актора Джека Глісона: зірка серіалу "Гра Престолів" прочитав вірш українського поета Сергія Жадана. Яка назва віршу та чому Джек обрав його? Розповідаємо

Джек Глісон — ірландський актор, що відомий глядачам за роллю короля Джоффрі Баратеона у серіалі “Гра Престолів”. А ще цей хлопець — добрий друг України та українців. Після початку повномасштабного вторгнення Джек багато разів висловлював свою підтримку нашому народові, а в лютому 2023 року взагалі приїхав до Києва, щоб подарувати армії пікап.

Тоді Джек Глісон зізнавався, що популярність у сучасному світі – це інструмент, за допомогою якого можна допомагати українцям, що виборюють зараз свою свободу та незалежність. Артист припустив, що його візит до України приверне увагу людей зі всього світу, а значить – буде ще більше допомоги, і ще більше підтримки.

Джек Глісон – ірландський актор, що підтримує Україну
Джек Глісон – ірландський актор, що підтримує Україну

Днями Джек Глісон знов яскраво підкреслив свою проукраїнську позицію. Актор в черговий раз продемонстрував те, що готовий підтримувати український народ у буремні часи.
В Лондоні Джек завітав до заходу від Talented U Association, де проводився майстер-клас та була організована зустріч з українськими акторами і режисерами. Тут Глісон розповів про свій досвід та обговорив з колегами по творчому цеху ті виклики, з якими актори стикаються зараз, на тлі неспокійної ситуації в світі загалом, та в Україні – зокрема.

А ще Джек прочитав на майстер-класі вірш українського поета Сергія Жадана “Плеєр” зі збірки віршованих творів “Життя Марії”. Читання відбулося на англійській мові, адже у серпні 2021 року саме цей вірш переклала для видавництва New York Times американська письменниця українського походження Вірляна Ткач разом із ще одною поетесою Вандою Фіпс.

Як пояснює сам Джек Глісон – він обрав вірш “Плеєр” невипадково. На думку зірки “Гри Престолів” – випущена до вторгнення українська поезія має велику актуальність в наш час.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.