Українська співачка Джамала звучатиме на Греммі: її альбом потрапив до лонг-листа в одній номінації з Shakti

Дівчинка з маленького села Кучук-Озень (Малоріченьске) Алуштинського району стала ближче до своєї мрії. Джамала зі своїм музичним альбомом "Qirim" потрапила до лонг-листу міжнародної музичної премії

Днями переможниця конкурсу ” Євробачення-2016″ українська співачка Джамала у своєму Instagram розповіла шанувальникам своєї творчості добрі новини про свої успіхи у кар’єрі. Виявляється, що виконавиця пісні “1944” подавала заявку на участь у міжнародній музичній премії “Греммі” і отримала в ній номінацію за свій альбом “Qirim”, потрапивши до лонг-листу у категорію “Best Global Music Album”.

У фінальному списку номінантів цієї категорії також опинились перуанська співачка Susana Baca (Epifanías), виконавиця з Індії Shakti та гурт Bokanté з Гваделупи.

Ця подія викликала у Джамали цілий вирій спогадів зі свого минулого життя. У публікації співачка пригадала, як маленькою ставала на табурет перед гостями і співала під акордеон, на якому грав батько, або ж фортепіано, за яке завжди сідала матуся.

Співачка Джамала номінована на премію Греммі у категорії Best Global Music Album
Співачка Джамала номінована на премію Греммі у категорії Best Global Music Album

Ще маленькою вона намагалася якомога голосніше переспівати хіти Вітні Х’юстон, а після школи допомагала батькам і випасала шістьох овець. Тоді це було її головним завданням, бо батько-музикант у той час, коли в нього не було роботи за спеціальністю – продавав м’ясо.

Шлях до номінації у премії “Греммі” був для Джамали доволі непростим і тернистим:

— Скільки невдач чекало попереду, скільки розчарувань. Сотні. А може, і тисячі. Хто рахує — ділиться спогадами виконавиця.

А ще співачка пригадує, як їй під час навчання у музичній академії доводилося мити посуд в кафе, аби заробити собі на проживання в Києві. Вже після третього курсу музичного училища вона вирішила поступати до Консерваторії, але багато хто із знайомих зустрів це її рішення доволі образливими зауваженнями. Мовляв, вискочка і дурепа, нікуди не поступить і все в такому ж дусі. Але Джамала подолала все, а омріяна номінація в лонг-листі Греммі поряд із Shakti — це блискучий шанс бути почутою серед індійської та латиноамериканської музики, яка щороку збирає багато нагород.

— Мрію ніщо не зупинить. Далі буде — додає співачка.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.