Свого часу Ліні Костенко приписували романи з Васею Симоненком та Дмитром Павличком: чи підтвердила поетеса

Ліну Костенко обожнюють не лише шанувальники її таланту. Багато чоловіків втрачали голову від одного погляду поетеси. Чи відповідала знаменитостям взаємністю видатна українка?

Відомо, що Ліна Костенко була заміжня двічі. З польським письменником Єжи-Яном Пахльовським разом навчалися у москві. Та жити на дві країни їм не дозволили партійні функціонери.

Згодом 33-річна жінка побралася з Василем Цвіркуновим, який очолював кіностудію ім. Довженка і втратив ногу на полях боїв у Другу Світову. Разом, попри всі перипетії, прожили чверть віку. Та ходять чутки, що й деякі поети не рівно дихали у бік колеги.

Василь Симоненко

Є чимало свідчень, що між Ліною та Василем були романтичні стосунки. Кохали одне одного таємно, оскільки жінка була на 5 років старша. Він ніжно називав музу Косталіною.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Микола Сом, який мешкав в одній кімнаті гуртожитку з Симоненком, пригадував, як товариш радів, коли Ліна нагороджувала хоча б поглядом. З вуст поетеси жодного зізнання в бік відомого поета не пролунало. Тож невідомо, чи відчувала Костенко щось у відповідь на його кохання-зітхання.

Дмитро Павличко

Кілька десятиліть поспіль ще один поет зберігав коробку сірників, яку купив спеціально на прохання Ліни. Десь у 50-их Костенко навідалася до Львова з москви у гості. Попросила Дмитра прикурити, адже полюбляла затягнутися тютюновим димом.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Той побіг у магазин і придбав сірники. Цю копійчану покупку Дмитро Васильович залишив удома на багато років як пам’ять про відвідини поетеси. Чи став би він робити подібне, якби його серце не тьохкало при зустрічі з поетесою?

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.