Запальні танці і пісні мовою жестів: сурдоперекладачка Нацвідбору на “Євробачення-2024” підкорила глядачів

Перекладачка на мову жестів Катерина Заботкіна настільки яскраво перекладала усі 11 пісень Нацвідбору на "Євробачення-2024", що одразу перетворилась за зірку соціальних мереж. Детальніше - далі.

Національний відбір на “Євробачення-2024” не обійшовся без казусів та яскравих моментів. Поки деякі з учасників знімались з голосування через непрозорість голосування, а мобільний за стосунок “Дія” вирішив трохи зіпсувати процедуру голосування і вийшов з чату — перекладачка пісень на жестову мову Катерина Заботкіна відпрацювала цей захід на усі 200%.

Дублювання Нацвідбору на “Євробачення-2024” жестовою мовою цього річ проводилося вперше.

Всього на сцені палали 11 українських зірочок. Але була й дванадцята — Катерина Заботкіна. Ця дівчина — сурдоперекладачка пісень на жестову мову. Після завершення відбору Катерина виступила із відвертим інтерв’ю в ефірі українського телевізійного марафону, де розповіла про те, як їй вдалося втілити в життя свою давню мрію.

На думку Катерини Заботкіної, коли головна музична сцена України стає більш доступною для людей із вадами слуху — це фантастично.

Виконавиця розповіла, що її разом із перекладачкою мовної частини Ольгою запросили взяти участь у Національному відборі. І це призвело до того результату, який глядачі змогли бачити в суботу, 3 лютого — під час відбіркового конкурсу.

 

Катерина Заботкіна – виконавиця пісень. Але професійної освіти по сурдоперекладу вона, за її власними словами — не отримувала. Дівчина зізналась, що жестову мову вивчила самостійно – по відеороликах із соціальних мереж. Коли Катерина зрозуміла, що мовою жестів можна співати пісні – це її настільки сильно надихнуло, що вона почала приділяти вільний час для вивчення цієї мови. Усі вивчені жести майбутня перекладачка репетирувала вдома перед дзеркалом.

Як зазначила сама Катерина – захоплення сурдоперекладом в неї почалося десь в 16 років. Щодня вона робила маленькі кроки до своєї мрії і ось, пі час Нацвідбору на “Євробачення-2024” ця мрія збулася.

Катерина Заботкіна розповіла, що ще 2 роки тому мрія про переклад пісень для конкурсу Євробачення жестовою мовою здавалася їй нездійсненною і космічною. Адже тоді Нацвідбір ніхто не перекладав і така опція на заході була взагалі відсутня.

Як зазначила Катерина Заботкіна — перші її рухи в напрямку вивчення жестової мови були невпевненими, але шалена мотивація дозволила засвоїти навички виконання пісень жестовою мовою і навіть давати концерти, використовуючи запальні танці і активні рухи руками.

Катерина зазначила, що переклад Національного відбору для неї — велика честь. Вона подякувала усім українцям за коментарі, репости та підтримку під відеозаписами з її виступом у Нацвідборі.

Дякую “Євробачення” Україна за можливість здійснити свою мрію і популяризувати жестову мову — сказала Заботкіна

Результати Національного відбору на “Євробачення-2024” були оголошені 4 лютого. Згідно з ними – переможницями відбору стали виконавиця Alyona Alyona і Jerry Heil.

 

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.