Вів “Джентльмен-шоу”, був народним артистом, а що далі? Де зараз і чим займаϵться шоумен Олег Філімонов

Миколаϵвець Олег Філімонов раніше був в Україні популярною особистістю. Колись чоловік вів гумористичну програму "Джентльмен-шоу", а ось де він знаходиться зараз? Про це "Один Факт" розповість далі.

Олег Філімонов відомий багатьом українцям як гуморист, який вів на телебаченні програму “Джентльмен-шоу”. Майбутній шоумен народився в місті Миколаїв 26 лютого 1952 року. В лютому 2024 року йому виповнилось 72 роки.

Олег Філімонов народився в родині викладачів. Його мати була професійним філологом. Наразі обидва батьки колишнього шоумена вже померли.

Олег Філімонов після школи закінчив Одеський університет, де навчався на факультеті романо-германської філології.
Як зізнавався сам гуморист — працювати він почав з 16 років. Спочатку підробляв у ресторані, де грав на різноманітних музичних інструментах. Після завершення ВУЗу Філімонов почав розвивати наукову карʼϵру, працював викладачем англійської мови, давав приватні уроки.

З настанням буремних 90-х років наукову карʼϵру Олегу Філімонову довелось припинити. В той період він став більш активно займатись гумористичною карʼϵрою. До того ж, в ВУЗі, де працював Філімонов – припинили платити зарплатню.

Ще з середини 80-х років Філімонов почав грати в КВН, виступаючи в складі команди “Одеські Джентльмени”. Згодом став музичним керівником цього колективу та приніс своїй команді великий успіх, отримавши титул чемпіона Вищої Ліги КВН.

Депутат Одеської міської ради Олег Філімонов
Депутат Одеської міської ради Олег Філімонов

Разом зі своїми колегами Олег Філімонов активно гастролював по різних куточках Радянського Союзу.
Проект “Джентльмен-Шоу” зʼявився в житті Олега Філімонова після розвалу СРСР. Вперше передача вийшла на екрани в 1991 році і загалом протрималась 14 років. В 2005 році вийшов останній випуск “Джентльмен-Шоу”. Найбільший успіх чекав і Олега Філімонова, і його команду в 1997 році. Саме в цей час “Джентльмен-Шоу” стали транслювати на національному українському каналі “Інтер”.

В період розквіту творчої діяльності Олег Філімонов активно приймав участь в багатьох інших проектах. Серед них: “Зроби мені смішно”, “Камера сміху”, “Філімонов і компанія”, “Голі і смішні” та багато інших.

Олег Філімонов поза межами творчої діяльності намагався будувати власний бізнес. Пробував торгувати кольоровими металами, але потім через конфлікт із партнерами вирішив вийти з команди. Також гуморист був у числі співвласників кінотеатру “Золотий Дюк”.

Де Олег Філімонов зараз?

В жовтні 2020 року стало відомо, що Олег Філімонов змінив сферу діяльності. Колишній шоумен офіційно заявив про те, що балотуϵться на пост мера міста Одеса — від партії “Слуга Народу”. Перемогти чинного одеського мера Геннадія Труханова йому в той період не вдалося. Втім, зараз Олег Філімонов працюϵ депутатом Одеської міської ради.

На його сторінці в Instagram можна побачити багато світлин із командою депутатів. Наприклад, нещодавно команда Олега Філімонова перевірила на інклюзивність один з туристичних маршрутів, що знаходяться в центральній частині Одеси.

Олег Філімонов на своїй посаді регулярно проводить робочі зустрічі і прийоми, а про гумористичні шоу вже й думати забув.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.