Ведучий Юрій Горбунов протестував кавуни на нітрати і показав результат: “Часи змінюються – кавуни ні!”

Український ведучий Юрій Горбунов показав, як він тестує кавуни на їстівність. Ні, він не дивиться на те, якого кольору земляна пляма чи смужки. Чоловік Каті Осадчої бере до рук… нітратометром.

Сезон кавунів в Україні вже розпочався, але ось питання – чи не зарано вживати їх в їжу і чи не забагато в їх складі нітратів? Ведучий Юрій Горбунов днями показав чудовий приклад, як перевірити кавуни на якість.

Чоловік Каті Осадчої купив кавунчик в магазині і прийшовши додому – вирішив перевірити продукт на кількість нітратів за допомогою спеціального приладу.

Часи змінюються – кавуни ні! – резюмував ведучий, продемонструвавши своїй аудиторії результати перевірки нітратометром.

На електронному екрані помітно, що в магазинному кавунчику місткість нітратів занадто висока, на рівні 570мг/кг при нормі всього 60 мг/кг. Пристрій попереджає, що літня ягода містить в собі надмірну кількість нітратів.

В коментарях під дописом Горбунова користувачі жваво обговорили одну з актуальних літніх тем про нітратні кавунчики. Одна з дописувачок пожартувала, що перевагу треба надавати не брендовим кавунам, а тим, що з кісточками. Інша дівчина написала, що для на початку літа так було завжди і для кавунів просто ще не настав сезон.

Ще одна користувачка поділилась сумним досвідом вживання кавунів. За словами дописувачки – десь пʼять років тому вона в серпні придбала кавун і… потрапила після його вживання під крапельниці і після цього вона на кавуни навіть не дивиться.

Найбільш корисними та смачними в Україні вважаються кавуни, які продають в пік сезону, а саме – з середини липня та до кінця вересня. Саме в цей період ягода дозріває природним шляхом, а вміст нітратів в ній – мінімальний.

Споживання кавунчиків в сезон зменшує імовірність того, що продукт буде перенасичений добривами і шкідливими речовинами. Адже на початку літа їх використовують у великій кількості – щоб пришвидшити ріст та розвиток кавунів.

Взагалі перевірка кавунів на кількість нітратів – розповсюджена практика, яка допоможе вам зберегти здоровʼя.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.