Винесли вирок за публічну лайку? 31-річна Христина Соловій постала перед судом після ситуації в Чорноморську

Христина Соловій вперше опинилась в суді, але з якої причини? Співачка розповіла, як вирішилась її справа після концерту в Чорноморську. Подробиці.

Після інциденту на концерті в Чорноморську, де українська співачка Христина Соловій вжила нецензурні слова на адресу колишньої назви міста Іллічівськ, вона стала об’єктом розслідування. Правоохоронні органи звинуватили виконавицю у дрібному хуліганстві через її виступ, де вона висловила свою думку про цю назву.

Нещодавно суд розглянув цю справу і ухвалив рішення про виправдання співачки, вказавши на відсутність правопорушення. Суд зазначив, що одним із ключових моментів цього кримінального правопорушення є наслідки, що порушують громадський порядок. Однак, відвідувачі концерту свідомо прийшли на масовий захід, де атмосфера є гучною, тому їх спокій не міг бути порушений.

Христина Соловій показалась в суді після ситуації в Чорноморську. Фото з Instagram @soloviyka
Христина Соловій показалась в суді після ситуації в Чорноморську. Фото з Instagram @soloviyka

Також суд підкреслив, що питання громадського порядку залежить від контексту, в якому були висловлені слова. Експерти визнали, що одна й та сама лайка може мати різний вплив залежно від обставин, місця та учасників. Зрештою, суд дійшов висновку про відсутність події та складу адміністративного правопорушення, що стало підставою для закриття справи. Рішення суду було опубліковано в соціальних мережах співачки.

Христина Соловій показалась в суді після ситуації в Чорноморську
Христина Соловій показалась в суді після ситуації в Чорноморську

Христина виступила з промовою, яку пізніше опублікувала у своєму фотоблозі. У ній вона висловила критику на адресу таких історичних постатей, як Володимир Путін і Володимир Ленін, і запевнила, що не визнає свою провину. Знаменитість акцентувала увагу на тому, що судове засідання слугує важливим тестом для зрілості та справедливості суспільства.

Адвокат Соловій зазначив, що докази, які були використані для складання протоколу про правопорушення після концерту, виявилися не досить переконливими.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.