Від дому до музею картин: таємниці сімейного маєтку Ніни Матвієнко, в якому зараз живуть Тоня і Арсен

Ніна Митрофанівна Матвієнко – відома українська співачка, якої вже понад рік немає на цьому світі. В артистки залишився родинний маєток, в якого зараз – декілька спадкоємців.

Співачка Ніна Митрофанівна Матвієнко відійшла у засвіти 8 жовтня 2023 року. З того моменту пройшло більше року, а легендарний триповерховий будинок на Печерських Пагорбах залишився у спадок її доньці Антоніні, синам та чоловіку. Чим же так відомий цей зірковий дім, в якому зараз живе Антоніна Матвієнко із молодшою донечкою Ніною та чоловіком Арсеном Мірзояном?

Ніна Митрофанівна Матвієнко – славетна українська співачка, яка була однією з найяскравіших представниць українського шоу-бізнесу. Народна артистка України запамʼяталась багатьом своїм прихильникам мелодійними піснями, культурною та благодійною діяльністю.

Любов до України та рідної землі Ніна Митрофанівна оспівувала у власних пісенних творах. Окрім багатої творчої спадщини в артистки був триповерховий будинок, розташований в Києві на Печерських пагорбах. Цей будинок мав величезне значення не тільки як оселя відомої української співачка. Свого часу він був ще й музеєм, в якому зберігалася колекція картин, намальованих свекром Ніни Митрофанівни та батьком її чоловіка, художником Іваном Гончаром.

Ніна Матвієнко із чоловіком Петром Гончаром
Ніна Матвієнко із чоловіком Петром Гончаром

Будинок, в якому все життя прожила Ніна Матвієнко – був збудований ще в 19 столітті. Його першим власником був видатний скульптор України Іван Гончар. Він також був колекціонером творів мистецтва та створив у власній оселі національний музей. В ньому художник зберігав колекції та цінні мистецькі твори. Усі вони втілювали в собі різноманіття та багатство української культури.

Коли художник Іван Гончар помер – його справу продовжив син Петро. Саме він став чоловіком співачки Ніни Митрофанівни Матвієнко. Разом подружжя зберігали та розвивали традиції української національної культури. Вони стали невідʼємною частиною родинного життя зіркової пари.

З часом усі музейні експонати з часом перенесли до нового приміщення, яке було розташоване поблизу від Києво-Печерської Лаври. Будинок на Печерських пагорбах знов став приватною власністю. Ніна Матвієнко та Петро Гончар облаштували там родинне гніздечко. Подружжя прожили там більшу частину життя, виховали дітей та онуків.

Будинок Ніни Матвієнко на Печерських пагорбах
Будинок Ніни Матвієнко на Печерських пагорбах

Після того, як Ніна Митрофанівна відійшла у засвіти – будинок на Печерських пагорбах перейшов у спадок її доньці Тоні, синам та чоловіку. Несподівано в родинне гніздечко повернувсь Петро Гончар – удівець співачки. Формально право на долю в будинку мають брати Тоні – Андрій та Іван, а також її батько Петро. Наразі ж в маєтку Тоня живе разом з чоловіком.

Нові статті

Схожі статті

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.