Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Дан Балан – співак та автор пісень, який народився в місті Кишинів (Молдова), але прославився далеко за межами своєї країни. Українці знають його як наставника з пісенного шоу “Голос країни” та фаворита самої поп-діви Тіни Кароль.

Свій перший в житті музичний інструмент Дан Балан отримав в 10 років від батьків. Імовірно, вже тоді вони бачили в хлопці майбутнього відомого артиста. Та й як могло бути інакше, якщо мама Дана також працювала в сфері творчості і на Батьківщині була популярною телеведучою.

Після створення своєї першої музичної групи Inferialis Дан Балан зрозумів, що хоче займатись лише музикою. Це було на початку його студентських часів. До того ж батьки пообіцяли йому ще й синтезатор подарувати – якщо він успішно складе вступні іспити в інститут.

До початку повномасштабного вторгнення Дан Балан часто бував в українській столиці – місті Києві. На той період співаку навіть вдалося випустити пісню українською мовою. В 9-му та 10-му сезоні “Голосу країни” артист був зірковим тренером. Проте, після початку війни він майже два роки не відвідував Україну.

Оскільки з 24 лютого 2022 року авіасполучення України з іншими країнами було призупинено, музикант відразу не зміг покинути територію держави. Лише наприкінці лютого, за словами мами артиста Людмили Балан, він зміг нарешті виїхати. Проте, місце перебування сина жінка на той момент розкривати не стала.

В березні 2022 року у виданні “Viva” написали, що Балан переїхав з рідної Молдови до Туреччини.

Влітку 2024 року стало відомо, що Дан Балан повернувся в Україну. В серпні співак провів концерт в місті Одеса, а до цього засвітився в Буковелі, катаючись на велосипеді посеред гірських доріжок. Улюбленець Тіни Кароль під час відпочинку в Карпатах зізнався, що дуже сумував за Україною.

До речі, під час першого за довгий час концерту в Одесі Дан Балан підкорив аудиторію шанувальників своєю щирістю. В перервах між виконанням пісень він спілкувався з прихильниками виключно українською мовою, хоча йому це було й складно зробити. Одесити зустрічали кумира оплесками та всіляко його підтримували.

Отже, Дан Балан на досягнутому не зупинився та продовжує виконувати пісні і займатись творчістю.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.