Став популярним в 90-ті, а з братом Стасом його й досі плутають: як змінювався і де зараз Микола Боклан

Народний артист України Микола Боклан здобув високу популярність в 90-ті роки. Його часто плутають із братом Станіславом, який також доволі популярний завдяки ролям в серіалах.

Микола Боклан – український актор театру та кіно, який став популярним ще в 90-ті роки. За свою творчу карʼєру артист встиг знятися в більш ніж 100 фільмах та серіалах.

Його перша поява в кіно сталася, коли Микола навчався в школі. Тоді він разом із старшим братом Станіславом поїхав на кіностудію імені Олександра Довженка. Саме в той час там знімали фільм “Вавилон XX” і двом братам Боклан вдалось потрапити до масовки.

На той момент Микола Боклан навіть не мріяв про карʼєру актора. Творчий шлях та роботу в театрі він обрав вже після служби в армії та здобуття освіти. Аналогічну професію обрав і його брат Стас. Батьки хлопців при цьому були не проти вибору своїх синів. Тож, обидва брати стали українськими акторами.

В 90-ті роки до Миколи Боклана прийшла національна популярність. Він став відомим після ролі в кінострічці “Два кроки до тиші”. Режисери часто довіряли колоритному акторові грати історичних постатей. Такі ролі йому дуже підходили. Наприклад, глядачі могли побачити артиста в таких проєктах, як “Богдан-Зіновій Хмельницький” та “Чорна Рада”.

Український актор Микола Боклан
Український актор Микола Боклан

В 2020-2021 роках Микола Боклан грав одну із головних ролей в гостросюжетному серіалі “Мама”. Актор втілив на екрані роль чоловіка головної героїні на імʼя Анатолій. Вони разом з дружиною за сюжетом переживають непрості часи, адже їх син опинився в полоні у ворога. Фільм був показаний кілька років тому, та актуальний і досі.

В тому ж 2021 році Миколі Боклану присвоїли звання Народного артиста України. Крім того актор входить до складу Національної спілки театральних діячів країни.

Український актор Микола Боклан
Український актор Микола Боклан

З 1988 року Микола Боклан почав грати в українському Молодому театрі. Трохи згодом він стає одним з провідних артистів Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра.

З 2017 року Микола Володимирович перестав зʼявлятись в кіно, надавши перевагу театру. Повʼязано це було із новими законами, які йому не сподобались. Актор зізнавався, що в театрі магії набагато більше, ніж в кіноіндустрії.

Микола Боклан та його брат Станіслав
Микола Боклан та його брат Станіслав

Саме на театральній сцені є можливість переосмислювати власну роль та робити її ще цікавішою. Театр надає можливість експерименту. Кожну роль можна вдосконалювати по 20-30 разів. В біографії Миколи Боклана є ролі, які він зіграв 600 разів.

Микола та Станіслав Боклан
Микола та Станіслав Боклан

До речі, Миколу Боклана часто плутають із його рідним братом Стасом. Він – старший за нього за 3 роки і дуже схожий зовні. Тому братів часто плутають. Актор пригадав, як в інституті його називали Стасом. Родичі до цього вже давно звикли. І ревнощів щодо професії та популярності один до одного не відчували.

Брати Боклан одного разу зіграли в одному проєкті, який називався “Коли ми вдома”. Разом їм працювалось дуже комфортно.

Український актор Микола Боклан
Український актор Микола Боклан

З 2022 року Микола Боклан майже не зʼявляється в публічному просторі. Він обрав родинний затишок та спокій, а ще – став працювати викладачем в національному університеті культури і мистецтв, що працює в українській столиці.

Актор не веде соціальних мереж та не відвідує публічних заходів. Також Микола Боклан мовчить і про особисте життя, не розповідаючи ані про дружину, ані про дітей.

Нові статті

Схожі статті

Цю зелень треба додавати в салати: ТОП-5 корисних інгредієнтів, які мають бути в меню кожного українця

Під час приготування салатів краще за все використовувати листову зелень. Вона поживна, корисна, наповнена вітамінами та мінеральними речовинами. Ось які різновиди зелені варто додати до свого меню.

Жовтень у дзеркалі: Тіна Кароль у червоному знайшла особливе місце для осінньої фотосесії – Дан Балан ахне

Тіна Кароль влаштувала чарівну фотосесію на тлі осіннього пейзажу. Вона знайшла на вулиці дзеркало, оповите гілочками з різнокольоровим листям і не змогла пройти повз, щоб не сфотографуватись.

“Станьте боком і не мовчіть”: екскурсовод розповів, як себе поводити, якщо зустрів ведмедя в Карпатах

Зустріч з ведмедем в природних умовах не завжди приємна. Експерти наголошують, що з цим хижаком потрібно вести себе обережно. Наступні правила допоможуть вберегти себе від розлюченого косолапого.

Мама трьох Олена Кравець сховала від своїх дітей цукерки, щоб з’їсти самій: “Не відчуваю провини”

Зірка "Кварталу 95" Олена Кравець назвала причини, через які ховає від своїх дітей шоколадні цукерки. Акторка показала домашнє відео, яке все пояснює краще, аніж будь-які слова.