У Голлівуді оприлюднили списки стрічок: серед претендентів на “Оскар 2024” відразу 5 кіноробіт з України

Оприлюднено перелік фільмів, які цьогоріч матимуть можливість позмагатися за найвищу кінонагороду "Оскар". У кваліфікаційних списках можна побачити відразу 5 українських стрічок.

У 2024 році відбудеться 96-а церемонія нагородження кращих фільмів “Оскар”. Допоки не всі списки стрічок, які пройшли кваліфікацію, оприлюднено. Але маємо вже 5 приємних сюрпризів.

20 днів у Маріуполі

Попередньо фільм Мстислава Чернова опинився відразу у двох номінаціях – “Повнометражний документальний фільм” і “Міжнародний повнометражний фільм”. Це документальна стрічка, в основу якої поклали фото- та відеоматеріали, які зняли кореспонденти в перші дні повномасштабного вторгнення росії до України. Кадри вражають своєю натуральністю та сировістю: масові могили, бомбардування, знищення дітей та дорослих.

Фотофобія

Іван Остроховський зі Словакії та Павол Пекарчик з Чехії укупі з українцями зняли стрічку про хлопчика, який ховався від бомбардувань у харківському метро. Доля приготувала 12-річному Нікі чимало неприємних сюрпризів.

Звідки куди

Мачек Хамела у своїй документалці розповів про біженців з України, які стали його пасажирами у лютому-березні 2022 року.

Гартовані гнівом

Леся Калинська та Руслан Батицький простежили долю пари, яка склалася на Майдані під час Революції Гідності, й розповіли, що сталося з цією сім’єю під час великої війни.

Батьківщина

У цьому фільмі мова піде про режим Олександра Лукашенка з розкриттям історії становлення тоталітарності.

Отже, 11 березня 2024 року дізнаємося, чи отримає якийсь із цих фільмів-номінантів заповітну золоту статуетку.

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.