Підбиваємо кіношні підсумки року: ТОП 7 українських фільмів, що зібрали найбільше грошей в прокаті

Українці цьогоріч залюбки відвідували кінотеатри. Тож вдалося зібрати 270 млн гривень і це тільки під час перегляду вітчизняних стрічок. Розгляньмо, які з них виявилися найприбутковішими.

Мавка. Лісова пісня

Стрічка Олександри Рубан та Олега Маламужа стала лідером прокату у 2023 році, зібравши 155 млн грн. Анімаційне фентезі, зняте за відомим твором Лесі Українки, вражає яскравістю та динамічністю оповідки. Історія кохання міфічної лісової істоти з простим сільським сопілкарем Лукашем не залишила байдужими ні дітей, ні дорослих.

Довбуш

Історичний екшн Олеся Саніна не може похвалитися такими ж касовими зборами, як “Мавка”. Та й 55,1 млн грн – доволі пристойний результат. Опришок Олексій Добощук втікає у гори разом із братом. Звідти вони оголошують війну польській шляхті, що поневолює селян.

Люксембург, Люксембург

Трагікомічну історію пошуку батька розповів Антоніо Лукіч. Брати-близнюки з Лубен їдуть до Європи до хворого татуся, якого ніколи не бачили в очі, хіба що в дитинстві. Сюжет зацікавив українців настільки, що вони принесли в кінотеатри 34 млн грн.

Памфір

Дмитро Сухолиткий-Собчук непогано дебютував зі своєю кримінальною драмою. Історія контрабандиста, який став будівельником, зачепила за живе. У підсумку стрічка зібрала в прокаті 11,4 млн грн.

Щедрик

За історичну драму взялася цьогоріч Олеся Моргунець-Ісаєнко й не прогадала. Поневіряння під час Другої Світової війни трьох родин з одного будинку – української, єврейської та польської – неабияк розчулили українського глядача. У підсумку стрічка зібрала в кінотеатрах 10,8 млн грн.

Мирний-21

Ахтем Сеітаблаєв, який нині перебуває у лавах ЗСУ, взявся за висвітлення в кіно військової тематики. Події розвиваються на прикордонній базі у червні 2014 року. Розповідь про мужніх українських прикордонників, що дали гідну відсіч російським окупантам, зібрала 4 млн грн.

20 днів у Маріуполі

Воєнний кореспондент Мстислав Чернов зібрав до купи все, що вдалося відзняти в Маріуполі протягом лютого-березня 2022 року. Цей документальний фільм зібрав у прокаті 1,1 млн грн. Стрічка представлена відразу у двох номінаціях на “Оскар 2024”.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.