Як виглядали наложниці султана Сулеймана в реальності: порівнюємо з акторками серіалу “Величного століття”

У серіалі "Величне століття" намагались відобразити реальні образи наложниць султана Сулеймана, однак це не дуже вдалось: порівняння акторок у серіалі та в реальності.

Серіал “Величне століття” став неабияким феноменом світової кінематографії, привертаючи увагу глядачів до складної історії Османської імперії та її визначних постатей, зокрема султана Сулеймана І. Пропонуємо порівняти, чи у серіалі відображено реальний образ наложниць та дружин відомого правителя.

У серіалі, фаворитки Сулеймана представлені вельми привабливими жінками у вишуканих костюмах та з макіяжем. Однак, реальна ситуація відрізняється від цього ідеалізованого зображення.

Наприклад, Фюлане-хатун, улюблениця молодого султана, зуміла завоювати серце Сулеймана та народила йому сина Махмуда.

Фюлане-хатун в серіалі та в реальності
Фюлане-хатун в серіалі та в реальності

Махідевран Султан, яка народила Сулейманові сина Мустафу, також відрізняється від зображення у серіалі. Вона була визнана однією з найкрасивіших жінок Османської імперії, але не отримала такого великого значення у житті султана.

Махідевран Султан в серіалі та в реальності
Махідевран Султан в серіалі та в реальності

Також однією із найбільш відомих і впливових жінок у житті Сулеймана була Хюррем Султан, яку українці називають Роксоланою. Вона відзначалася не тільки своєю вродою, але і гострим розумом, що надало їй підвищений статус серед інших наложниць султана.

Хюрем Султан в серіалі та в реальності
Хюрем Султан в серіалі та в реальності

Хюррем відіграла значну роль у політичному та соціальному житті Османської імперії, ставши не лише улюбленицею Сулеймана, але й його радницею та соратницею. Вона також першою стала, хто отримав статус законної дружини Султана.

У “Величному столітті” актори зображають наложниць як вишуканих красунь, часто надаючи перевагу зовнішньому вигляду та естетиці. Проте, в реальності, життя наложниць султана було складним і нелегким. Вони зазнавали конкуренції між собою за увагу султана та вплив на його рішення.

Нові статті

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.