Розповідав гуморески, був актором: історія життя Анатолія Дяченка, сумну долю якого повторив Кузьма Скрябін

Анатолій Дяченко — майстер анекдотів, учасник гумористичного шоу "Золотий гусак" та чарівний товстун із вусами. Він рано пішов з життя, а його сумну долю через 10 років повторив і Кузьма Скрябін.

Анатолій Миколайович Дяченко — український ведучий, гуморист і актор, якого знали не тільки в Киϵві, але й далеко за його межами. Цей артист був відомий і на своїй Батьківщині, і за кордоном. Анатолій Дяченко мав колоритну зовнішність і був справжнім товстунчиком, носив пишні вуса та розповідав найсмішніші анекдоти у програмі “Золотий Гусак”.

Він пішов з життя на піку творчої карʼϵри та не зігравши чимало цікавих ролей в кіно та на сцені театру. Дяченку було лише 46 років, коли його життя обірвалося через дорожню пригоду. Але артист встиг зробити вагомий внесок в українське мистецтво і залишив після себе багату творчу спадщину. “Один Факт” розповість більше про історію життя цього славетного артиста.

Анатолій Миколайович Дяченко народився навесні, 20 березня 1959 року. В дитинстві майбутній відомий гуморист та актор був звичайнісіньким хлопчиком. Але після закінчення школи Анатолій вирішив випробувати долю та поїхав до столиці, щоб вивчитись в театральному інституті. І йому це вдалося. Артист успішно закінчив театральний інститут імені Карпенко-Карого, а потім — пішов служити в ансамбль пісні і танцю.

Своϵ життя Анатолій Дяченко повʼязав із гумором. Зовнішність артиста зовсім не підходила для того, аби грати рятівників, палких коханців або героїв, що рятують Всесвіт. В той же час смішні персонажі йому вдавалися на славу. Взяти хоча б козака Чуба із новорічного мюзиклу “Вечори на хуторі біля Диканьки”. Або ж “Сорочинський ярмарок” чи “За двома зайцями”, в якому він зіграв кумедного татуся Тоні Коровʼяк (героїні Алли Борисівни Пугачової).

Актор і гуморист Анатолій Дяченко
Актор і гуморист Анатолій Дяченко

В 1982 році Анатолій Дяченко пішов спочатку працювати в Театр естради, а потім влаштувався в театр мініатюр “Шарж”. В кіномистецтві Дяченко починаϵ виступати не тільки як актор, але й в якості режисера.

Пішла в гору і гумористична карʼϵра на телебаченні. Він став одним із ведучих в гумористичному телевізійному клубі “Золотий Гусак”. Довгий час воно виходило на українському телеканалі “Інтер”. Також Дяченко вів ще одну передачу: “3*4. Найкумедніше домашнϵ відео”.

За 46 років життя Анатолій Дяченко встиг одружитися тричі. Його перша дружина Наталія Довга була артисткою Другу також звали Наталіϵю, але вона працювала програмістом. Ця жінка подарувала Дяченку сина Андрія. З 2003 по 2005 роки Анатолій Дяченко був одружений втретϵ, на лікарці, що була молодшою за нього на 16 років.

Памʼятник Анатолію Дяченку на Байковому кладовищі
Памʼятник Анатолію Дяченку на Байковому кладовищі

Життя Анатолія Миколайовича Дяченка було різнобарвним і насиченим. Обірвала його дорожня пригода, що сталась 13 липня 2005 року. Подейкували, що в нього за кермом стався серцевий напад. Позашляховик артиста виїхав на зустрічну смугу та зіштовхнувся із вантажівкою. Поховали артиста на Київському Байковому кладовищі.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?