Колись популярний гурт “Тріо Мареничів” розпався 2004-го: чим займаються учасники і чи можливе возз’єднання

Хто жив у 70-80-их роках минулого сторіччя, чудово пам'ятає гурт "Тріо Мареничів". Такої слави мало кому вдавалося досягти. Потім артисти раптово зникли. Де учасники тепер?

Антоніна, Світлана та Валерій Мареничі співали в Луцькій філармонії. Так мелодійно виконувати старовинні українські пісні не вдавалося практично нікому. Розшукували їх в архівах, а потім робили сучасну обробку. Захоплювалися чудовими мелодіями представники всіх національностей в срср. А Муслім Магомаєв мріяв, щоб хтось надав такі ж крила азербайджанській пісні.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Валерій Маренич зростав у музичній родині в Кривому Розі. Мама працювала у філармонії, тато відвідував духовий оркестр. Тоня Сухорукова хоч і зростала у Куйбишеві (нині Самара), любов до української пісні всотала від вчительки в коледжі.

Якось на концерті ВІА раптово зникло світло. Довелося продовжувати концерт в акустичній формі. Усім настільки сподобалося, що колектив відразу приписали до філармонії.

У 1971 році Валерій та Антоніна одружилися, а за два роки з’явилося тріо Мареничів. Третьою учасницею стала сестра дружини Світлана, теж корінна росіянка. Мало хто знає, але в 1979 році саме цей колектив представляв країну на “Євробаченні”.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Та непослух перед радянськими партійними босами все перекреслив. Мареничі категорично відмовилися виступати під час Олімпіади-80, яка відбувалася в москві. Вони принципово не співали під фонограму. За рік не схотіли виступити на Дні колгоспника з цієї ж причини.

Це стало останньою краплею. Радянський Мінкульт заборонив гурту виїжджати за межі Волинської області. Фільм, відзнятий про тріо Мареничів, розмагнітили, а записи прибрали з телебачення та радіо.

Після гастролей у Північній Америці 1992 року пішли чутки, що Мареничі емігрували до Канади. Насправді вони продовжували мешкати втрьох в однокімнатній квартирці. У 2003 артистам надали звання народних артистів України, а за рік вони оголосили, що більше не виступатимуть гуртом.

Найбільше пісень сольно записав Валерій. Антоніна теж виступала, частенько залучаючи до концертів сестру. Подружжя розлучилося, і більше не збирається співати разом. Маренич перебуває в Україні, а його колежанки по гурту – в Польщі.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?