Країна ЄС порушила 30-річне табу й подала заявку на “Євробачення 2024”: у минулому на її рахунку 5 перемог

Допоки в Україні всі готуються до фіналу Нацвідбору на "Євробачення 2024" 3 лютого, одна з країн ЄС уже визначилася з представницею. Цікаво, що останні 30 років ця держава ігнорувала конкурс.

Люксембург востаннє надсилав представника на “Євробачення” 31 рік тому. Тепер країна вирішила припинити багаторічний ігнор і вже обрала, хто представлятиме честь держави на пісенному конкурсі.

27 січня відбувся фінал Національного відбору, в якому взяли участь 8 учасників. Удача посміхнулася 23-річній TALI. Дівчина виконає на поважній європейській сцені композицію Fighter. Артистка співає з 16 років. Саме тоді випустила перший сингл.

Цьогоріч Люксембург відправляє учасницю на Євробачення

Дивно, що Люксембург так довго не надсилав представників на “Євробачення”, адже ця країна брала участь ще в найпершому конкурсі. Це сталося у далекому 1956 році. Спочатку все йшло гаразд. Ця малюсінька країна навіть спромоглася 5 разів здобути перемогу.

Та, починаючи з 80-их років, ситуація кардинально змінилася. Після низки невдалих виступів влада Люксембургу вирішила не брати участі в конкурсі. Табу тривало зо три десятиліття.

Тепер тривалу мовчанку порушено, і представниця країни покаже свою майстерність. Це буде перший виступ після 1993 року. Тоді гурт Modern Times посів 5 позицію з кінця – опинився на 20-му місці.

Натомість цьогоріч ми не побачимо представника Румунії. Влада пояснила подібне рішення браком коштів. Натомість Україна знайшла гроші попри війну. Хто представлятиме нашу країну на “Євробаченні”, стане відомо вже цієї суботи.

Під керівництвом журі у складі Джамали, Сергія Танчинця та Андрія Данилка українці оберуть представника з-поміж 11 артистів, які досягли фіналу. Тож українському виконавцю доведеться помірятися силами в тому числі й учасницею від Люксембургу.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?