“Чайковському там не місце”: оперна діва Монастирська розповіла, чому з балету прибрали твори композитора

49-річна оперна діва Людмила Монастирська поділилась думками щодо творів композитора Чайковського. В Нацопері України вони більше не звучать. Навіть попри те, що композитор був генієм.

Всесвітньо відома оперна діва Людмила Монастирська розповіла про своє ставлення до виконання творів Чайковського в українських та закордонних театрах.

Справа в тому, що Національна українська опера відмовилась від усіх вистав та балетних постановок, в яких звучать твори російського композитора Петра Ілліча Чайковського. Людмила Монастирська вважає таке рішення доцільним та правильним, хоча і називає цього композитора генієм і кожен його твір — перлиною.

Монастирська зазначила — відмова від музики Чайковського в оперних театрах є доцільним та правильним рішенням. Адже національна опера України — це головний театр країни і під час війни в ньому просто не можуть звучати твори російських композиторів, навіть таких геніїв, як Петро Чайковський. Людмила Монастирська назвала відмову від творів Чайковського морально-етичним рішенням і логічною реакцією на той безлад, який чинять росіяни в Україні.

Оперна співачка Людмила Монастирська розповіла, чому Чайковському не місце в українській консерваторії
Оперна співачка Людмила Монастирська розповіла, чому Чайковському не місце в українській консерваторії

Оперна співачка Монастирська, зазначила, що зникнення з репертуару українського балету творів Чайковського стало певним випробуванням для танцівників. Бо саме такі творіння композитора, як “Лебедине Озеро” та “Спляча красуня” — це справжні перлини, завдяки яким майстри танцю можуть показати дуже високий рівень власного професіоналізму.

І в той же час дії деяких театрів, які хочуть отримати статус Національного – викликають в оперної діви непорозуміння. Адже як в наш час, коли сусід знищує Україну – можна їздити на гастролі з російським репертуаром? На думку Монастирської — це неприпустимо.

Людмила Монастирська торкнулася й питання стосовно назви Національної музичної консерваторії в Києві, яка теж носить імʼя композитора Петра Чайковського. На думку оперної співачки – це теж неправильно. Багато людей зараз вимагають прибрати імʼя російського композитора з назви музичної академії, а ось керівництво закладу чинить цьому опір.

Людмила Монастирська наголосила, що попри геніальні твори Чайковський все ж є представником імперської культури і тої країни, яка зараз чинить геноцид українців. Співачка зізналась, що раніше в її репертуарі було дуже багато творів Петра Ілліча Чайковського.

Серед них — і “Пікова дама”, і Тетяна з його “Євгенія Онегіна”, і опера “Казка про царя Салтана”. Це були професійні сходи для неї, як для оперної артистки. Але, як зізналась Монастирська — усіх цих партій в її творчому репертуарі немає вже тривалий час.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.