Собі – нічого: Джамала повідомила, куди витратить понад 400 тисяч гривень Шевченківської премії

Співачка Джамала розповіла, на що витратить державну фінансову винагороду, яку отримала ще в березні. Артистка зазначила, що кошти у розмірі більш ніж 400 тисяч гривень підуть на благодійні потреби.

В березні 2024 року співачка Джамала отримала престижну нагороду від держави. Відзнака Національної премії імені Тараса Шевченка була видана виконавиці за пісенний альбом під назвою ” Qirim”. Відомо, що ця премія передбачає вручення грошової винагороди. Зокрема, цього року кожен із переможців зміг отримати по 429 тисяч гривень.

Джамала після отримання коштів розповіла репортерам про те, що не буде витрачати їх на себе. В її планах – вкласти гроші на розвиток одного з освітніх проєктів.

За словами співачки, зараз в українських школах спостерігається дефіцит пісень для уроків музики. Оскільки російськомовні твори були із шкільної програми прибрані – зараз не вистачає нот для навчання дітей. Тому виконавиця вирішила вкласти преміальні кошти у створення шкільних нот на власні пісні з музичного альбому “Qirim”.

Джамала розповіла, на що витратить грошову винагороду від держави
Джамала розповіла, на що витратить грошову винагороду від держави

Виконавиця зізналася, що розробка та друк примірників зараз коштують чимало. Та вона все одно готова вкладати власні кошти заради розвитку української освіти в школах.

Джамала зазначила, що в її пісенному альбомі є все необхідне для того, щоб українські школярі могли навчатися, слухати музику та аранжування і навіть здавати екзамени. За цими нотами навіть можливо буде вступати до найпрестижніших ВИШів, бо по них не кожен талановитий учень заспівати зможе.

Джамала додала, що отриманих від держави коштів не вистачить на те, щоб повністю розробити ноти. Але їй все одно хочеться розробити їх та подарувати українським навчальним закладам.

Зазначимо, що нещодавно Джамала презентувала найдовший український кліп. Він був створений на першу пісню з її альбому “Qirim”. Тривалість пісенного кліпу “ARAFAT DAĞINDAN” становить 7 хвилин. Він став одним з найдовших творів української музики.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.